A 3r seguim estudiant els éssers vius

A 3r seguim estudiant els éssers vius. Després dels animals, va ser el torn de les plantes.  Sabíeu que al món hi ha més de 240.000 espècies de plantes diferents?

Partint de coses que ja sabíem, vam aprendre que les plantes no s’alimenten d’altres éssers vius, sinó que es fabriquen el seu aliment a partir de l’aigua, l’aire, la llum del sol i les sals minerals.

Varem aprendre paraules noves com fotosíntesi, pecíol, sèpals, saba elaborada, diòxid de carboni… i vam saber que alguns insectes ajuden a les plantes a reproduir-se.

Vàrem fer d’investigadors amb lupes i vam observar com són les fulles. Ens va agradar molt quan vam fer servir la lupa digital perquè vèiem coses que a simple vista no podem veure. Un dia vam disseccionar flors, ens va encantar, vam reconèixer les seves parts i vam fer uns murals per parelles. Entre tots, vàrem plantar llavors de julivert i va ser emocionant quan vèiem que germinaven. Sabíeu que el julivert busca la llum del sol? També vam provar de posar un moniato en aigua, en alguna classe, el moniato no va brotar, però en alguna altra sí, i en aquests moments, ja li han sortit fulles!

Us deixem algunes fotos, perquè podeu veure-ho. Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>