Projecte INSPIRA STEAM

Aquesta setmana els nois i noies de Cicle Superior hem iniciat el Projecte Inspira, projecte coordinat a Tarragona per la Universitat Rovira i Virgili. 

L’objectiu és sensibilitzar els joves sobre la realitat de les dones en el camp científic-tecnològic, fomentar aquesta vocació i donar suport especialment a les noies que tinguin interès o inquietud sobre aquestes àrees. També pretén conscienciar sobre l’impacte que tenen les professions de l’àmbit científic-tecnològic de cara al creixement i avanç de la societat.

INSPIRA està basat en accions de sensibilització i orientació que impartiran dones professionals del món de la investigació, la ciència i la tecnologia, amb la col·laboració del col·lectiu docent de l’escola.

Al llarg de sis sessions de treball abordaran temes com els estereotips que ens envolten, la feina o dones i ciència al llarg de la història. Amb aquestes trobades entre mentora i nens i nenes es vol ajudar a dissipar dubtes i objeccions sobre les professions en ciència i tecnologia, a aclarir les seves motivacions i a afermar la seva autoestima per iniciar aquest camí professional, si així ho desitgen.

INPIRA neix de la necessitat de promocionar vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat i de la urgència de fer-ho entre les nenes. El nombre d’estudiants que opten per una formació en tecnologia decreix cada any. I si ens referim al col·lectiu femení, les dades s’aguditzen encara més. Tot i que el 54,3% del total d’estudiants del sistema universitari espanyol són dones, la seva presència a les titulacions tècniques com Enginyeria i Arquitectura decau al 19.6% a la província de Tarragona.

 

 

 

El projecte, en 6 claus:

• Volem facilitar nous referents de dones tecnòlogues properes.
• Que nens i nenes descobreixin les professions STEAM.
• Conscienciar sobre la necessitat que el desenvolupament del país es produeixi entre homes i dones.
• Sensibilitzant i orientant sobre la carrera en tecnologia.
• Donar visibilitat i posant en valor a les dones tecnòlogues.
• Donant a conèixer els estereotips existents perquè no condicionin l’elecció d’estudis.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>