Juguem al Pedra-Paper-Tisores amb la Micro:bit

Ja fa temps que els alumnes de cicle superior treballem amb la placa micro:bit. Hem fet tot un seguit de projectes i aquesta setmana l’hem aprofitat per fer-ne un joc.

Coneixeu el Pedra-Paper-Tisores? El joc consisteix a mostrar alhora tots dos jugadors una mà que tenien amagada, la qual ha de formar una de les tres figures que diu el títol del joc: la pedra se simbolitza amb el puny tancat, el paper amb la mà oberta i les tisores amb dos dits aixecats. Les tisores tallen (i guanyen) el paper del contrari, el paper embolica (i guanya) la pedra rival i la pedra esclafa les tisores. Normalment es fa durar el joc fins a les tres o cinc victòries, prèviament acordades.

Doncs hem programat la Micro:bit perquè després d’un moviment de sacseig de la placa, aquesta mostri aleatòriament un dels tres elements, la pedra, el paper o les tisores.

Ens ho hem passat molt bé un cop hem fet la feina, i sense adonar-nos-en hem après l’ús de les variables en les programacions de codi.

Més informació: Vikipedia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>