Fabricació d’un Diddley Bow CS-B

Iniciem un projecte de robòtica a cicle superior amb el suport i la col·laboració dels Petits Enginyers, una entitat que es dedica a organitzar activitats de ciència i tecnologia a mida, en les quals s’impulsa als nens i joves a aprendre mitjançant la experimentació, raonament i diversió.

Com a activitat introductòria d’aquesta col·laboració, que s’allargarà gairebé tot el curs, hem creat un instruent de música de corda molt conegut com és el Diddley Bow i que ha estat l’excusa perfecta per l’aprenentatge de conceptes com la vibració, el to, la freqüència, el ritme, d’altres més pròpis ja de la música com son els tons i els semitons, les notes musicals, … i aprendre com es propaga el so en l’ambient.

La Nerea i el Lluís ha posat llum en aquestes qüestions i ens han ajudat en el procés de construcció de l’instrument.

La classe ha finalitzat aprenent a tocar una cançó plegats que, amb una mica d’assaig previ, ja sonat  a l’aula com si d’una gran orquestra es tractés.

Ara ja només queda endur-se l’instrument a casa i practicar per a que sonin més cançons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>