Normes de funcionament

 • Administració de medicaments a l’escola

Recordeu que no heu de portar el nen/a a l’escola si està malalt. Tanmateix,  hauríeu de procurar administrar el medicament a casa, és a dir, fora de l’horari escolar. Si és imprescindible fer-ho en horari lectiu,  cal que tingueu en compte la norma següent:

Per administrar medicaments als alumnes cal que el pare, mare o tutor legal aporti una recepta o informe del metge o metgessa on hi consti el nom i cognoms de l’alumne/a, la pauta i el nom del medicament que ha de prendre. Així mateix, el pare, mare o tutor legal han d’aportar un escrit on es demani i s’autoritzi al personal del centre docent que administri al fill o filla la medicació prescrita (quan necessiteu aquest document, el trobareu als  ANNEXOS o el podreu demanar a Consergeria, a Secretaria o al Servei d’ acollida matinal). En cap cas s’ administrarà medicació sense aquesta documentació.

El Departament autoritza als centres a administrar paracetamol als alumnes que ho necessitin, sempre i quan la família hagi signat l’autorització corresponent (veure annexos).

 • Entrades i sortides
 1. ENTRADES:
 • Les famílies del Parvulari entren per la porta del jardí per accedir a les aules (Planta Baixa i 1r pis).
 • Les nenes i nens de Primària entren per la porta del pati dels grans i pugen autònomament a la seva classe. L’alumnat del Cicle Inicial que tingui germans al Parvulari pot accedir pel jardí, per tal de facilitar l’entrada.
 1. SORTIDES:
 • Les famílies del Parvulari poden recollir els seus fills a l’aula corresponent.
 • L’alumnat de Primària surt de l’escola per la porta del pati dels grans.
  • Si voleu que el vostre fill/a marxi sol/a, cal que ens feu arribar l’autorització
 • L’alumnat de Primària que té germans al Parvulari, a l’hora de sortida va a la classe del germà/na petit/a. D’aquesta manera es facilita la sortida.
 • Si el germà gran té autorització per marxar sol i fer-se càrrec del petit, caldrà que les dues tutores en tinguin la corresponent autorització.

En general, la porta es tancarà 10 minuts després de l’hora d’ entrada i de sortida  i 5’ després de les 15:00. En el cas que algun alumne no hagi estat recollit, el professorat que estigui a càrrec del grup el portarà a Consergeria (migdia) o al Servei d’ Acollida/Estudi (tarda) i es cobrarà el servei.

 

La puntualitat és un hàbit que té molta importància i en el qual la col·laboració de la família és imprescindible.

Tothom ha de ser puntual en arribar a l’escola, tant al matí com a la tarda. Us recordem que els nens i nenes són prou autònoms per anar sols a la seva aula i no cal que els acompanyeu quan arriben tard.

Les portes d’entrada es tancaran a les 9:10 i a les 15:05. Tots els nens i nenes que arribin més tard, hauran d’accedir a l’escola per la porta principal del c/ Melcior de Palau. Els nens i nenes del P3 i P4  s’hauran d’esperar fins que els conserges o altre personal els puguin acompanyar a la seva classe. Els de P5 ho faran durant el primer trimestre.

L’alumnat de P5, a partir del 2n trimestre, i Cicle Inicial anirà sol cap a la seva aula. Tant els alumnes de Parvulari com de C. Inicial seran acompanyats per un adult quan arribin durant el temps d’ esbarjo.

A partir de 3r, si el retard és reiteratiu i no està prou justificat, no se’ls deixarà entrar a l’aula fins al primer canvi de classe i així evitar interrupcions que distorsionen el treball del grup.

L’escola tancarà les portes a les 16:40, puntualment, per tal de no interferir en les activitats extraescolars.

Preguem que sigueu conscients que aquesta situació entorpeix l’organització del centre.

En cas que un/a alumne/a no pugui venir un dia a l’escola (per malaltia o per altres causes justificades), caldrà que es notifiqui telefònicament a primera hora del matí a consergeria, i en el moment que s’hi reincorpori serà necessari dur una nota justificativa per escrit de la família al tutor/a, dins l’agenda escolar.

 • Vestuari:

La manera com ens vestim per assistir a un lloc o a un esdeveniment concret, sovint ens fa sentir aquell fet com a més o menys important. És per aquest motiu que valorem necessari que l’alumnat segueixi unes normes pel que fa a aquest hàbit:

 • Cal que els nens i nenes vinguin a escola vestits en condicions per poder desenvolupar amb normalitat totes les activitats curriculars amb la roba adequada. La seva manera de vestir no ha d’ interferir en la comunicació interpersonal i la dinàmica normal de l’ aula,  i ha de permetre la identificació personal. Igualment,  aquesta manera de vestir ha de garantir la seva seguretat personal i la dels altres i no ha de mostrar símbols que exaltin la xenofòbia o el racisme, o que promogui qualsevol tipus de violència.
 • Per tal de complir unes mínimes normes d’higiene, recordem que els dies de Psicomotricitat o d’Educació Física han de portar roba i calçat d’esport (E. Infantil, amb velcro) i un petit necesser amb els estris necessaris (una tovalloleta petita i sabó líquid) i una samarreta per canviar-se la interior (des de 2n i fins a 5è de Primària).
 • A 6è hauran de portar el necesser i una samarreta de recanvi, igual que a la resta de cursos de Primària el dia que la sessió sigui de 45’. En canvi, el dia que tenen la sessió de 90’ es dutxaran, per la qual cosa se’ls recomana que portin els estris personals i la roba de recanvi.
 • Cal que tota la roba d’abric i la bata vagin marcades amb el nom i el cognom. La que ha d’anar penjada cal que porti una veta d’ uns 25 cm.
 • L’alumnat d’Educació Infantil i Cicle Inicial tindran una bata a l’escola que utilitzaran quan calgui. A partir de 3r, es recomana portar una bata o samarreta vella per realitzar les activitats plàstiques.

 

 • Esmorzars:

Les  normes de l’escola pel que fa a aquest tema són les següents:

 • És important que els nens i nenes hagin fet un bon esmorzar a casa per seguir les classes de les dues primeres sessions amb l’energia suficient.
 • Tot l’ alumnat seria bo que portés un entrepà petit o fruita per menjar a l’hora de l’esbarjo, sempre tenint en compte que el que portin no els tregui la gana per poder dinar al migdia. Tingueu present que els nens i nenes d’ Infantil dinen a les 12:30.
 • Recordem que no és gens convenient que mengin pastes envasades o pastisseria industrial, donada la baixa aportació nutricional i l’excés de greixos, així com NO es poden  portar sucs, batuts o altres lactis en tetrabriks, ni per esmorzar ni per berenar (extraescolars).
 • Un any més, us proposem que tots els DIMECRES el vostre fill/a porti fruita per esmorzar.
 • També us proposem que l’esmorzar vagi embolicat de manera sostenible, és a dir, evitant l’ús de paper d’alumini o de bosses de plàstic.
 • A Infantil cal portar l’esmorzar dins d’una bosseta de roba i un tovalló també de roba, tot marcat amb el nom.

 

 • Celebració dels aniversaris:
 • Com a criteri general, els nenes i les nenes de l’ escola no portaran cap aliment (galetes, pastís…) ni cap regalet (globus, caramels…) per celebrar els aniversaris. A cada aula i depenent de l’edat de l’alumnat s’estableixen les celebracions de diferents maneres: corona, fotografia de record, felicitació col·lectiva, felicitació al blog de la classe….

En cas de portar invitacions per a festes d’ aniversari, només es repartiran dins de l’ escola si aquestes van adreçades a tot el grup – classe. Si no es així, s’ hauran de repartir fora de l’ escola.

 

 • Jocs i joguines a l’ escola:
 • A l’ escola disposem de jocs i joguines per a les estones d’ esbarjo. Si els nens i nenes porten alguna joguina, aquesta ha de ser cooperativa, imaginativa, que no impliqui distracció sobre la dinàmica del treball escolar o que no alteri la relació entre l’alumnat. No poden portar joguines a l’escola que no afavoreixin aquests valors. Acceptarem de bon grat: cromets, patacons, cotxets petits… però els han de portar en una capseta o en una bossa per evitar l’enrenou de perdre’ls o que els caiguin. Tampoc poden portar pilotes perquè ja els hi donem per al dia que els toca. En cap cas, els mestres es faran responsables de la pèrdua, deteriorament o sostracció d’ aquestes joguines o objectes portats de casa.

Tanmateix, en el cas dels nens/es de Parvulari, estigueu atents a les indicacions de les tutores, doncs l’ actitud davant de la joguina pròpia depèn del moment maduratiu de l’ infant.

 • Per tal d’ evitar problemes aliens a la dinàmica de l’ escola, l’ ús de mòbils i altres aparells electrònics no està permès. Si per algun motiu familiar excepcional, els alumnes porten mòbil, aquest haurà de romandre custodiat a la Secretaria del centre durant tot el dia.