8 de març, dia internacional de les dones

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació juntament amb els homes en l’àmbit laboral, i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.

La primera celebració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i la seva commemoració s’ha vingut estenent, des de llavors, a nombrosos països.

El 1972 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar 1975 Any Internacional de la Dona i el 1977 va convidar a tots els Estats a declarar, conforme a les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia com a Dia Internacional pels Drets de la dona i la Pau internacional

 

A l’escola hem fet aquestes activitats per treballar el tema:

P4 P5
Hem treballat el conte “Rinxols d’ós” per treballar els estereotips sexistes. Hem fet rotllana i hem debatut. Han sortit coses molt interessants, ja que fins i tot a aquestes edats ja tenen instaurat “què és de nenes i què és de nens”. Cal continuar treballant dia a dia en les actituds masclistes que es veuen dia a dia a l’aula.

 

A P5 vam explicar el conte EN MAX I ELS SUPERHEROIS, un nen que sentia una gran admiració per tots els superherois i que el seu preferit era ni més ni menys que una superheroïna! Els seus amics no ho entenien però ell ho tenia molt clar, ella era la millor de tots. La sorpresa final del conte va ser quan vam descobrir que aquesta superheroïna tan fantàstica era una persona molt propera, algú que sempre estava al seu costat: la seva mare…

Els nens i nenes coneixien altres superheroïnes, com la Ladybug, tenien clar que les noies podien ser tan superheroïnes com els nois, i que podien fer les mateixes coses!

 

1r 2n 3r
Nosaltres hem tractat el tema de les joguines a partir de la lectura d’aquest conte.

Realment les joguines estan fetes per a nens o per a nenes?
UN CONTE PER A CRÉIXER EN LA IGUALTAT.

(al nostre bloc de 1r us en parlem amb més detall)

 

A castellà hem treballat el conte de Rosa Caramelo de l’Adela Turín.


A 3r vam parlar sobre les feines de casa. Vam contestar unes preguntes sobre qui feia cada feina a casa.

Després ens vam adonar que en la majoria de cases, la mare és la que fa més feines i que hi ha feines que només fan els pares i d’altres que només fan les mares.

Finalment vam concloure l’activitat reflexionant sobre si hi ha feines per pares i feines per a mares.

4t
 A 4t primer vam estar reflexionant sobre el Dia Internacional de les Dones. Després per grups vam fer una graella de les feines de casa i com les repartim cadascú.

Finalment, vam buscar informació sobre diferents dones importants: científiques, esportistes, astronautes, escriptores, polítiques.

 Vam fer una enquesta sobre qui feia més tasques domèstiques a casa. I després vam fer un gràfic de barres…

 

També vam mirar anuncis de televisió sexistes i vam fer un debat.

Els alumnes de 6è hem creat uns cartells en motiu del dia internacional de la dona.

Hem volgut expressar que les dones hem de tenir els mateixos drets i les mateixes oportunitats que els homes. No ens agraden les desigualtats. Són injustes!

 

Compartim amb vosaltres l’InfoK del dia 8 de març:

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>