I3 GRUP ESQUIROLS (3T)

QUÈ LI PASSA AL JOAN BROSSA?

Iniciem l’últim trimestre mirant-nos una fotografia del poeta Joan Brossa.

Fotografia d’en Roman Ferrer. “Joan Brossa jove estirat a terra”, 1945

 

Xarrem una estona de la fotografia, ens fixem en el cos, la posició, els elements que hi apareixen. Amb la Diana recollim totes les seves observacions.

Intentem imitar la seva posició, és difícil. Finalment, descobrim que si girem la imatge, les coses canvien, el terra passa a ser la paret, i els paraigües es converteixen en les potes d’una cadira.

Continuem jugant amb les cadires, inventem diferents maneres d’estar en una cadira.

En acabat, ens mirem les fotografies d’en Bruno Munari, ell també va jugar a buscar diferents maneres de seure.

La butaca incòmoda d’en Bruno Munari, 1944.

 

REMOLATXA I CÚRCUMA

És un enciam! Una col! Els caragols mengen enciams com nosaltres – Què podríem fer amb aquestes fulles?-  Les podríem posar als arbres, deixar-les a l’hort per plantar-les, regar-les amb una regadora.  Com es diu? Lechuga! Tomàquet! Per dins te una cosa mol “rara”, pinta! 

 

Hi ha qui diu que fa olor de xoriç. Hi ha qui la tasta i se la menja amb gust.

La cúrcuma és purpurina!… No. És de color groc, taronja, púrpura, té una mica de verd. La cúrcuma fa olor d’espagueti, picant, fa olor de coco.

PINTEM AMB OLORS

Continuem buscant el color dels elements naturals. Aquest cop parem més atenció a l’olor i el gust. Treballem amb remolatxa, suc de fruita, cafè, curri, xocolata, canyella, tinta i soja, un menú molt complet que no para de regalar-nos olors, gustos, textures i colors. Fem servir beines de glicina per dibuixar i escampar els colors, un element natural ergonòmic que ens ajuda a fer la pinça.

CANYELLA – És xocolata -xocolata blanca – és aigua – llet – colacao – m’agrada! – quin fàstic! – xocolata negra – té gust de sofà! – no pinta…

SOJA – Fa olor a caca – és xocolata amb anacards – Fa olor de premi, és salsa de pastís – Fa olor de porta – Fa fàstic – magdalena! – és salsa de peix -pastanaga – tomàquet – té gust de carn -és salsa de peix! -és cafè – pica molt! – és una cosa picant …-

CAFÈ – És cafè, al meu pare li agrada molt el cafè –

XOCOLATA – És colacao! – és pastís – és xocolata negra molt forta –

Fem servir beines de glicina per dibuixar i escampar els colors, un element natural que s’adapta a la mà i ens ajuda a fer la pinça.

 

MENÚ INICI _