TALLER IRENIA: JOCS AMB PARACAIGUDES.

Avui divendres 11 de juny, els nens i nenes de 6è han fet l’ últim taller d’Irenia d’aquest curs: Jocs amb paracaigudes.

En aquesta activitat amb el paracaigudes, els objectius principals eren:

  • Treballar els valors com el respecte per un mateix i cap als altres.
  • Animar-los a cooperar en lloc de competir amb els altres.
  • Fomentar la participació i la col·laboració en el grup.
  • Animar l’alumnat a participar en jocs no competitius i a gaudir-ne.
  • Fomentar la sensació de suport, d’unió i de treball en equip.
  • Generar actituds solidaries i relacions interpersonals dins del grup.
  • Incentivar un cert esperit crític i autocrític.

Es tracta d’una sèrie de jocs en el que els nens i nenes corren al voltant i entre el paracaigudes, l’estiren, es mouen i tornen als seus llocs. Els primers jocs pretenen ser una primera aproximació a l’ús del paracaigudes per anar avançant cap a dinàmiques en les que la cooperació i el cos van prenent rellevància.

És molt important explicar les normes bàsiques i deixar-les ben clares, per evitar possibles accidents o lesions.

En Carles, els mestre que ha vingut a fer l’activitat amb ells, els hi ha explicat què són els jocs cooperatius i les normes bàsiques per a gaudir dels jocs amb paracaigudes. Per familiaritzar-se amb el paracaigudes, han realitzat una sèrie de jocs simples i introductoris que alhora els han permet conèixer-se entre tots per crear un ambient de confiança i proximitat. Seguidament, han realitzat una sèrie de jocs amb pilotes pensats per fomentar la coordinació del grup i la col·laboració. A continuació, han fet uns jocs amb els que tot el cos comença a posar-se en moviment i amb els que la rapidesa de reacció pren importància.

Per acabar i a mode de cloenda, han tornat a la classe per fer una valoració de com ha anat l’activitat.

Els nens i nenes s’ho han passat molt bé, han gaudit i experimentat una vegada més, la importància del respecte, esforç i treball en equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>