TAN RICS COM SOM (IRÈNIA)

 

Avui, 27 de novembre de 2019, ha vingut un educador d’Irènia a fer-nos una activitat al voltant de la idea de “valorar el que tenim”.

Primer han sortit un noi i una noia que fan de cambrers d’un restaurant, on hi trobem tres taules:

  1. Una taula molt ben parada amb cadires, estovalles, copes, plats, coberts, una campaneta, aigua i abundant menjar.
  2. Una taula sense estovalles; només una cadira, tres plats, dos gots, dos coberts, aigua i una mica de menjar.
  3. Una taula sense estovalles, cadires, coberts, aigua, gots… però  amb verdures i dues peces de fruita.

Ens hem col·locat a les diferents taules i hem confeccionat uns menús amb els ingredients que tenim a sobre de les taules. Podem demanar fer intercanvi d’ingredients amb altres taules, per tal d’aconseguir confeccionar més plats. Quan fem servir un ingredient hem de cridar als cambrers per que retirin els ingredients usats, si no en fem ús els llencem a la brossa.

Als deu minuts els grups canviem de taula per descobrir els pros i  contres que té viure en un país ric o un país pobre.

Ens hem assegut en rotllana i hem parlat de com ens ha estat de fàcil o difícil fer els menús depenent de la taula on estem.

Tot seguit, hem reflexionat al voltant de l’activitat i hem pensat què és el que podem fer nosaltres per solucionar la fam al món.

Ens ha agradat molt l’experiència i ens ha fet pensar en el malbaratament de menjar que fem.