Des de l’Escola Agrària del Pallars, en el marc de la Fira de la Girella, hem organitzat la sessió divulgativa ‘Conèixer i posar en valor els embotits del nostre territori‘ que tindrà lloc el 21 d’octubre de 2023 a Pont de Suert.
L’Alta Ribagorça compta amb un patrimoni gastronòmic d’una gran diversitat. Aquest es deu a les característiques de la comarca: un territori de muntanya, amb una matèria primera fruit del treball de la ramaderia i uns productors artesans que elaboren productes de qualitat. Cada cop més, la població valora els aliments sans, de proximitat i amb orígens coneguts.
Aquesta jornada, dirigida a professionals de la restauració i de petits comerços, vol donar a conèixer i posar en valor els embotits artesans com a element dinamitzador de l’economia de les comarques de muntanya.
Continguts
- La cultura de l’aprofitament dels recursos
- Elaboració d’embotits derivats del porc i del corder i vedella
- Descripció, caracterització i tast guiat de diversos embotits
Programa complet