Competències

A continuació, es llisten les competències del curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya‘:

  • Planificar els processos productius, assignant equips i instal·lacions en funció del producte que s’elaborarà.
  • Programar i organitzar la producció observant les exigències de qualitat, seguretat i protecció ambiental establertes.
  • Conduir les operacions d’elaboració de productes alimentaris, resolent les contingències que es presentin.
  • Supervisar les operacions d’envasament, d’embalatge i d’etiquetatge en condicions de qualitat i seguretat.
  • Comercialitzar i promocionar els productes en la petita empresa alimentària.
  • Aplicar la normativa de seguretat alimentària, de prevenció de riscos laborals i la legislació específica dels diferents sectors de la indústria alimentària.
  • Aplicar les tecnologies de la informació i de la comunicació en els processos productius i en aquelles àrees del seu àmbit professional.
  • Organitzar i coordinar el treball en equip, assumint-ne el lideratge, mantenint relacions professionals fluides, comunicant amb respecte i sentit de responsabilitat en l’àmbit de la seva competència, tenint en compte la jerarquia de l’empresa.
  • Mantenir una actitud d’actualització i innovació respecte als canvis tecnològics, organitzatius i socioculturals en la indústria alimentària, especialment en el desenvolupament de nous productes, de processos i de models de comercialització.
  • Complir amb els objectius de la producció, col·laborant amb l’equip de treball i actuant conforme als principis de responsabilitat i tolerància.
  • Adaptar-se a diferents llocs de treball i noves situacions laborals, originats per canvis tecnològics i organitzatius en els processos productius.
  • Resoldre problemes i prendre decisions individuals seguint les normes i procediments establerts, definits dins de l’àmbit de la seva competència.
  • Gestionar la seva carrera professional analitzant les oportunitats d’ocupació, d’autoocupació i d’aprenentatge.
  • Crear i gestionar una petita empresa, realitzant un estudi de viabilitat de productes, de planificació de la producció i de comercialització.
  • Participar de forma activa en la vida econòmica, social i cultural, amb una actitud crítica i de responsabilitat.