A continuació, es llisten les competències del curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya‘:
- Planificar els processos productius, assignant equips i instal·lacions en funció del producte que s’elaborarà.
- Programar i organitzar la producció observant les exigències de qualitat, seguretat i protecció ambiental establertes.
- Conduir les operacions d’elaboració de productes alimentaris, resolent les contingències que es presentin.
- Supervisar les operacions d’envasament, d’embalatge i d’etiquetatge en condicions de qualitat i seguretat.
- Comercialitzar i promocionar els productes en la petita empresa alimentària.
- Aplicar la normativa de seguretat alimentària, de prevenció de riscos laborals i la legislació específica dels diferents sectors de la indústria alimentària.
- Aplicar les tecnologies de la informació i de la comunicació en els processos productius i en aquelles àrees del seu àmbit professional.
- Organitzar i coordinar el treball en equip, assumint-ne el lideratge, mantenint relacions professionals fluides, comunicant amb respecte i sentit de responsabilitat en l’àmbit de la seva competència, tenint en compte la jerarquia de l’empresa.
- Mantenir una actitud d’actualització i innovació respecte als canvis tecnològics, organitzatius i socioculturals en la indústria alimentària, especialment en el desenvolupament de nous productes, de processos i de models de comercialització.
- Complir amb els objectius de la producció, col·laborant amb l’equip de treball i actuant conforme als principis de responsabilitat i tolerància.
- Adaptar-se a diferents llocs de treball i noves situacions laborals, originats per canvis tecnològics i organitzatius en els processos productius.
- Resoldre problemes i prendre decisions individuals seguint les normes i procediments establerts, definits dins de l’àmbit de la seva competència.
- Gestionar la seva carrera professional analitzant les oportunitats d’ocupació, d’autoocupació i d’aprenentatge.
- Crear i gestionar una petita empresa, realitzant un estudi de viabilitat de productes, de planificació de la producció i de comercialització.
- Participar de forma activa en la vida econòmica, social i cultural, amb una actitud crítica i de responsabilitat.