Continguts

El curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya‘ reuneix una selecció de continguts del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària. Estan dividits de la següent manera:

Formació Tècnica

MP1. Tecnologia alimentària
UF 1: Additius, coadjuvants i auxiliars
UF 2: Indústria càrnia
UF 4: Indústria de la llet i productes làctics
UF 5: Indústria derivada de fruites i d’hortalisses

MP3. Tractaments de preparació i conservació dels aliments
UF 4: Envasament i embalatge
MP4. Organització de la producció alimentària
UF 3: Control de la producció i dels costos

MP5. Comercialització i logística en la indústria alimentària
UF 2: Comercialització i promoció de productes alimentaris

MP6. Gestió de la qualitat i ambiental en la IA
UF2: Protecció mediambiental

MP8. Control microbiològic i sensorial dels aliments
UF 2: Control i higiene.
UF 3: Anàlisi d'aliments i aigua

MP9. Nutrició i seguretat alimentària
UF 2: Seguretat alimentària.

MP10: Processos integrats en la indústria alimentària
UF 2: Conducció i control d’un procés d’elaboració.

MP 11: Biotecnologia alimentària
UF 1: Bioquímica i microbiologia.

MP 13: Formació i orientació laboral (FOL)
UF 2: Prevenció de riscos laborals.

MP17: Preparació i conservació dels productes de muntanya
UF1: Preparació i conservació dels productes de muntanya

Desenvolupa el teu projecte i aprèn a l’empresa

MP15: Projecte de processos i qualitat en la indústria alimentària
UF 1: Projecte en processos i qualitat en la indústria alimentària

MP16: Formació en Centres de Treball (FCT) 

Les sessions pràctiques del curs es realitzen en els obradors dels distints col.laboradors de l’Escola Agrària del Pallars. Siguin d’empreses col·laboradores com Casa Badia, Carns Bastús, És Pallarès, o centres formatius com l’Escola Agrària del Pirineu.

 

L’alumne té la possibilitat de fer Formació Professional Dual (1000h en total). En aquest cas els Mòduls Professionals que es cursaran a l’empresa són:

  • Mòdul Professional 15: Projecte de processos i qualitat en la indústria alimentària
    • Unitat Formativa 1: Projecte en processos i qualitat en la indústria alimentària
  • Mòdul Professional 16: Formació en centres de treball (FCT)