Des de l’Escola Agrària del Pallars, hem organitzat la jornada tècnica ‘Forns i assecadors solars. Una alternativa per l’estalvi energètic‘ que tindrà lloc el 7 de setembre de 2023 a Talarn.
Els forns o cuines solars capten l’energia calorífica del sol per la preparació d’aliments sense necessitat d’electricitat o gas tal com passa en les cuines convencionals, això els converteix en sistemes més ecològics i econòmics.
Es parlarà de les diferents tipologies de cuines, forns i assecadors solars així com de les seves característiques i condicionants per poder-ne fer ús.
Tant les cuines com els assecadors solars són dos usos de l’energia solar que podem fer amb tecnologia relativament senzilla i fer-ne ús en l’àmbit domèstic tot i que es pot adaptar a les diferents necessitats.
Continguts
- Bases teòriques de les diferents tecnologies de cuina solar: forns i assecadors
- Demostració de l’ús del forn i l’assecador solar. Tast d’aliments cuinats
Programa complet