Els tallers de CIÈNCIES a la classe dels ANIMALS

La setmana passada a la nostra Comunitat vam portar a terme tallers de ciències amb l’ajuda de avis, àvies, pares, mares, tiets i tietes voluntaries i voluntàries…

A la nostra classe vam poder observar, fer hipòtesis, comprovar i extreure conclusions de diferents experiments portats a terme per l’àvia del Pol, l’Angelina, el pare del Bruno, l’Alberto i l’àvia de la Gina, la Marina.

Aquest és el resultat, estones divertitdes i de molt aprenentatge.GRÀCIES !!!!!

En Pol i l’Angelina ens van fer dos experiments, el primer és amb bicarbonat, vinagre i colorant vermell fer la lava d’un volcà en erupció. L’altre amb bicarbonat a dintre d’un globus i vinagre dins una ampolla, quan posem el globus a la boca de l’ampolla… el globu s’infla tot sol !

Bicarbonat + vinagre

 

L’Alberto i en Bruno, per una banda,  ens van comparar dos tipus de globus, un inflat amb aire i un altre inflat amb un altre gas … l’heli, vam poder observar i comprovar les diferències d’aquests gasos. Atenció! Els globus inflats amb heli marxen volant ! per això els posem un cordill o cinta per poder-hi jugar. Per atra banda, tot seguit vam experimentar amb sal, farina, colorant alimentari  i un xic d’oli com fer una barreja molt semblant a la plastilina. Ens va fascinar fer plastilina per nosaltres mateixos i amb les nostres mans !

Fem plastilina

La Marina, l’àvia de la Gina, ens va fer gaudir una bona estona amb la berreja de colors. Primer al paper vam descobrir com ajuntant el groc i el vermell ens apareix un nou color, el taronja. Després ens vam posar per parelles i vam pintar les nostres mans, uns de color blau i els altres grocs i màgia, quan ens ajuntem apareix el verd ! Finalment ,vam pintar una mà de color vermell i l’altra mà de color blau, quan les nostres mans es barregen apareix un color ben diferent ! Per alguns marró, per altres lilós i inclòs granate ! Que divertit és jugar amb els colors !!!

Investigant les barreges

El Martí a casa ha provat de fer slime amb la seva àvia, ens el porta a l’escola per ensenyar-lol i explicar-nos els seus ingredients !

L’àvia Maribel i la tieta Anna han vingut de visita a l’aula a fer l’esperat slime ! Ens ho hem passat molt bé i ara ja sabem que per fer slime necessitem: cola blanca, pintura acrílica, espuma d’afeitar, sabó de roba i líquid de lentilles. També es pot afegir un xic de bicarbonat. Per tal de trobar la textura adequada cal anar jugant amb la mesura del líquid de lentilles i el bicarbonat, així la barreja será més o menys flexible. Els hi ha encantat l’experiment així que us animem a provar-ho a casa amb els vostres petits !!!

Slime

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>