El RACÓ de CONSTRUCCIONS i JOC SIMBÒLIC

 

En el RACÓ de construccions la creativitat en el fer i el joc simbòlic van de la mà. Un munt de material divers : poeces imantades, peces de fusta de diferents formes geomètriques, tamanys i colors, el kable,el lego, el magformers, els nins, la caseta de fusta, les anelles, el tren i les vies, els cotxes, els animals… obren pas a un munt de possibilitatts de joc que complementats amb la imaginació del joc simbòlic fan que aquestes estones siguin molt riques en JOC.

Durant aquestes estons el joc simbòlic es dóna quan el nen/a pretén representar el rol de l’adult en diferents situacions. És important donar la possibilitat de que el nen/a realitzi joc simbòlic, respectant els moments en que el nen vol estar sol i els que busca la relació entre els seus iguals o bé la compamnyia de l’adult. Des de l’escola es prepara aquest racó amb molta cura per tal de proporcionar els elements adequats perquè es portin a terme aquest tipus d’experiències de manera autònoma.

Aquí teniu un a finestra oberta per poder observar què succeix a l’aula en aquests intants. Recordem que a l’aula simultàniament hi ha diferents racons és per aquest motiu que els nens i les nenes poden circular lliurement segons els seus interessos i fa que a vegades no tots surtin a les fotografíes en la mateixa freqüència o ni tant sols apareguin ja que no és un racó del  que participi sovint. Com a mestres suggerim i motivem als infants,  però sempre respectant el seu ritme, temps, necessitats i interessos. Agraïm la vostra comprensió.

 

HIPOPÒTAMS

LES AMBULÀNCIES

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>