DE QUÈ FA GUST LA TARDOR?

Durant aquests mesos de tardor les nostres camanyoles han estat plenes de fruites algunes conegudes per nosaltres i altres no. Els hi hem posat nom i les hem pogut tastar: magranes , mandarines i taronges han estat tres propostes molt gustosos de les quals hem pogut experimentar.

Resultat d'imatges de gustos de tardor

La MAGRANA, una autèntica reia de la tardor. Reina de castanyes, caquis, moniatos, carbasses, raïms, figues i ametlles que, amb la seva corona vetlla la tardor. No ens hem resistit a observar-la, tocar-la, olorar-la, esberlar-la i desgranar-la per tastar-ne el gust tan dolç. Quina sorpresa quan descobrim que dins seu hi ha tot de cambres plenes de granes vermelloses i sucoses, les desgranem i les tastem. És molt divertit aixafar les granes amb el dit, amb el suc  granatós de les seves granes  hem pintat i també ens hem ben esquitxat quan les premiem.

 

Els hipopòtams tastem la MAGRANA

Les ambulàncies tastem la MAGRANA

A la clase tenim moltes mandarines en una panereta. Les hem observat, hem notat la seva pell rugosa,les hem pelat, olorat, hem tret els seus grills per tastar-los. També hem comptat els grills que formen algunes mandarines. Hem jugat a la taula a fer formes amb els grills i ens inventem dibuixos fantàstics. També hem guardat les peles de les mandarines en safates per assecar. Un cop seques les hem posat en bossetes de celofana.

Els hipopòtams i les MANDARINES

Les ambulàncies. MANDARINES.

 

Finalment, un matí esprimim taronges amb un espremedor elèctric !  Ens fascina ! Molts de nosaltres no ho haviem fet mai tots sols! Esprimim les taronges i … taxan ! La taronja desapareix i es transforma en polpa i  suc. Mmmm, ja el tenim preparat!  Alguns de nosaltres no ens agrada trobar la polpa…d’altres, en canvi, repetim i el trobem boníssim !

Els hipopòtams tastem suc de TARONJA, que bo!

Les ambulàncies fem SUC 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>