LES COLÒNIES A PETITS

 

Ja tornem a ser a casa, han estat un parell de dies intensos i plens d’emocions i noves experiències. Per alguns de nosaltres han estat les primeres colònies i la primera nit fora de casa o la primera nit acompanyada de les nostres mestres i els nostres amics i amigues de l’escola.

A Can Solà ens hem trobat una nova història i nosaltres n’hem estat els protagonistes. Quan vam estar instal·lats a les habitacions, col·locar el llençol i la coixinera, el sac ben estirat, el pijama, el peluix i la llanterna a sota el coixí, vam anar a fer un recorregut pels voltants de la casa.

Ens vam trobar un entorn magnífic, camps verds de margarides, altres flors i un paisatge verd i molt diferent del que tenim a l’escola. De cop i volta, vam trobar uns pantalons i una camisa ben llampants i boniques, unes petjades de gripau i unes taques de moc blau. No sabíem de qui era ni que volien dir. Va ser després de dinar que vam trobar un pergamí penjat d’un arbre amb una nota molt especial.

Un príncep que vivia per aquelles contrades, en Vilobí, es va trobar un mitjó ben pudent pel bosc i a l’olorar-lo es va convertir en un Gripau Blau. A palau, la princesa, el rei i la reina i la gent del poble estaven molt preocupades pel príncep, feia temps que ningú el veia.

Un dia, els cavallers del rei es van trobar el mitjó a prop de palau i amb l’ajuda d’una velleta molt sàvia del poble van saber el que li havia passat en el príncep.

Nosaltres vam haver d’ajudar al Gripau Blau a convertir-se de nou en príncep i per aconseguir-ho vam haver de passar diferents proves i circuits per aconseguir els ingredients de la poció. Abans de berenar ja teníem quasi tots els ingredients: herbes aromàtiques, potes de gallina, pinyes, cordes i baves de gripau blau. Només ens faltaven pedres de lluna per encendre el foc de la poció i aquestes les havíem de trobar a la nit.

A la nit les vam trobar amb les llanternes als voltants de la casa i vam poder posar tots els ingredients a dins de l’olla i la roba del príncep al costat. Al matí l’olla estava buida i el príncep ja no hi era.

Com agraïment per la nostra ajuda ens va deixar unes pistes que ens van portar fins a la recompensa, unes cançons del gripau blau i un penjoll.

Esperem que els vostres fills i filles us puguin explicar les experiències viscudes amb l’ajuda de les imatges i d’aquest resum.

Moltes gràcies.

FOTOGRAFIES GENERALS: Planetes, Animals, Naturalesa i Dofins

Imatges colònies DOFINS P5B

Fotos Naturalesa P5 A

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>