Xerrada sobre el tabaquisme

El dimarts 28 de maig, Montse Garcia, metgessa del cap al CAP de Flix i mare d’una companya nostra, ens va venir a fer una xerrada sobre el tabac. Per començar vam voler-li fer unes preguntes sobre com era abans l’escola i de la seva opinió, perquè a l’escola fa poc vam fer un projecte sobre l’escola ideal, on tots els alumnes podien opinar sobre l’escola iproposar millores. Ens va dir que havia estudiat a la nostra escola, però l’únic mestre que hi havia en el seu temps era Sebastià, que es va jubilar al desembre. Sempre havia volgut ser metgessa o alguna feina relacionada amb la salut, Va estudiar a Lleida i la carrera és bastant llarga.
Aquesta xerrada va anar molt bé perquè al primer trimestre vam estudiar el sistema respiratori. Va ser molt interessant, ens va parlar de coses que no sabíem. Ens va dir que si fumes, les ungles i les dents es tornaven grogues.
Va ensenyar una imatge del que et passava si fumaves, la diferència que hi havia entre una persona fumadora i una no fumadora. Els pulmons d’un fumador eren negres, en canvi els del no fumador es veien rosats, el color de la pell també era diferent, ens va impresionar molt.
Sobretot saber els ingredients que porten els cigarrets.Ara us anomenaré alguns d’ells: butà, quitrà, plom, metà, pirè(carburant per a coets) etc… Al final vam provar un invent que va fer Sebastià una maquina fumadora i també vam posar una cigarreta dintre duna botella i vam veure com la botella es plenava de fum.

En conclusió, el tabac és molt perjudicial per a la salut, es recomana que no comencis mai a fumar perquè podria provocar molts mals i alguna malaltia, i si ets fumador es recomana parar abans que no es pugui fer res.

Alumnes de 1CS. Maig 2018

Si vols veure més fotos prem AQUÍ

5 Comments

  1. Martí S.P.

    La xerrada em va semblar força interessant, i vaig flipar en tot el que portava el tabac: nicotina, combustible per a coets, etc…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>