21 de setembre Dia Internacional de la Pau

Com ve sent tradició a la nostra escola ens sentim compromesos amb el foment de valors en pro de la pau i la resolució positiva de conflictes, i sota aquesta premissa es treballa a l’escola, voluntat que ha quedat demostrada adherint-nos al DENIP (el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, el 30 de gener) durant diverses edicions.

Tot i així, aquest any, donats els actes ocorreguts el 17-A (tenint present que l’escola vol preparar alumnes per la vida) pensem que l’escola no pot quedar aliena a la realitat que ens ha tocat viure. I per aquest motiu,  creiem que l’escola ha de fomentar la reflexió entre el nostre alumnat d’aquests temes des del respecte pluricultural, ideològic, religiós i des de la tolerància i el profund respecte per qualsevol tipus de diferència. Motiu pel qual, enlloc de celebrar el DENIP, aquest curs ens adherirem al Dia Internacional de la Pau (fixat el dia 21 de setembre).

Per aquest motiu, des de l’escola avui dijous 21 de setembre de 2017 a les 11 del matí tot l’alumnat de l’escola hem inaugurat un vinil (elaborat pel nostre ex-alumne Óscar Navarro, a qui des d’aquí li donem les gràcies) amb motius propacífics que haurien de servir de referent i  guia a l’hora de buscar solucions positives als conflictes que vivim.

Concretament, s’espera afavorir aquests valors i actitud davant els conflictes,  a partir d’una frase de la Malala Youssefsai (Premi Nobel de la Pau 2014), el “semàfor de les emocions” (de l’Anna Carpena) i la “mà dels 5 consells” del Jordi Collell a favor de la resolució pacífica dels conflictes en les nostres interaccions, en la nostra convivència. Tarannà que ens agradaria que acabés sent tot un emblema de la nostra escola.


 

Al mateix temps que avui  s’ha donat el tret de sortida a les activitats promocionades per la Comissió de Convivència del nostre centre; tot engegant  “la Caixa dels Jocs del pati”, el material renovat per jugar als jocs pintats el curs passat (en col·laboració amb l’AMPA, dins el projecte “Patis”) i l’activitat de voluntariat de joc (entre els alumnes de 6è a Educació Infantil), sota el lema “Jugar ens fa grans”.

I ha estat seguidament que hem realitzat un minut de silenci a favor de la Pau, en contra de qualsevol acte de manifestació del Terrorisme i violència i en record també de les víctimes del recent terratrèmol que sacsejà Mèxic, el qual  tristament afectà una escola ocasionant la mort de 22 alumnes i 2 mestres.

Amb tot, es tracta d’un treball emocional i de valors que  seguirà impregnant les nostres aules des de l’acció tutorial amb el visionatge del vídeo “Junts contra la por” de l’InfoK, la realització de missatges de solidaritat a les famílies de les víctimes del Terrorisme, a favor de la bona feina feta pels nostres cossos d’Emergències, etc., donat que la gestió de les emocions també és una assignatura de la qual tots n’hem d’anar aprenent al llarg de tota la nostra vida.

Raquel Sánchez Segarra

Responsable de la Comissió de Convivència de l’Escola

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>