EXPERIMENT MEDI NATURAL

Aquesta setmana hem començat el primer tema de Medi Natural. Per fer-ho hem experimentat amb diverses verdures i hortalisses i la seva reacció quan les introdueixes dins un recipient amb aigua. Hem treballat a partir d’hipòtesis, estimacions i, finalment, evidències. La pregunta de partida era “Per què flota l’albergínia?”.

Primer hem introduït els conceptes flotabilitat, surar i enfonsar-se. Hem començat amb una albergínia i una patata i hem comparat què fa cadascuna (surar o enfonsar-se) i el seu pes gràcies a una bàscula. Quan hem afegit una patata més petita, la teoria del pes s’ha esvaït, perquè pesava menys que l’albergínia i no ha flotat. Ho hem comprovat, també, amb carbassons, pastanagues i pebrots.

Finalment hem introduït el concepte de massa, hem repassat els canvis d’unitat (Kg, Hg, Dg, g, dg, cg, i mg) i hem acordat que el pes per si sol no determina la flotabilitat d’un cos.

Ens ho hem passat molt bé investigant i aprenent alhora!

 

Si voleu veure les imatges, cliqueu a aquest enllaç.