El Croscat i el museu dels volcans d’Olot

El Croscat i el museu dels volcans d’Olot

El 25 d’octubre la classe de sisè de l’escola Arquitecte Gaudí de Sant Feliu de Llobregat, hem anat a Olot a visitar el volcà Croscat i el museu dels volcans de la Garrotxa.

En arribar al parc natural d’Olot hem passejat pel bosc fins al volcà. De camí al Croscat vam fer una parada per esmorzar. El nostre guia ens va explicar que el volcà era circular però es va fer una explotació minera per extreure pedres volcàniques que es feien servir per fer pistes de tenis, camps de futbol i maons pels edificis. L’educador ens va dir que el volcà s’estava ensorrant perquè l’explotació minera va provocar que les plantes que aguanten el sòl magmàtic no fessin aquesta funció.

A continuació vam anar en autocar fins al museu dels volcans a Olot i ens vam trobar el monitor que ens va parlar sobre els diferents tipus de volcans segons el tipus d’erupció: vulcanianes, plinianes, hawaianes i estrombolianes.

Aquestes últimes són molt comuns a la Garrotxa i es caracteritzen per la projecció de piroclasts (cendres, gredes, escòries i bombes) que s’acumulen al voltant de la xemeneia i formen el con volcànic

Després ens va explicar que les plaques tectòniques no paraven de moure’s i això provocava: plecs, tsunamis, volcans, terratrèmols, falles i serralades.

Més tard, vam anar a la sala de projeccions on vam veure un vídeo on ens explicava com es formaven els volcans i com es detectaven els moviments sísmics. Per acabar vam experimentar un simulacre d’un terratrèmol per saber quines sensacions ens produeixen.

Ens ho vam passar molt bé i segur que hi tornarem!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>