Consell d’infants

El Consell d’Infants ha sigut una experiència molt divertida. Aquesta experiència va començar amb una sessió en que va venir a la classe un noi que es deia Albert. Ens va explicar els Drets dels Infants i vam escriure en una cartolina rosa aquests drets.

Uns dies més tard vam estar parlant d’això a classe i de les qualitats que havia de tenir el representant del consell d’infants de la classe. La Judith va preguntar qui es volia presentar com a candidat per al Consell i els va demanar que preparessin un discurs de presentació de la seva candidatura.

El divendres 15 de novembre vam anar a la sala de plens de l’Ajuntament. L’Albert ens va explicar com faríem les votacions. Tots els candidats. Sara, Clara, Marc, Raúl, Minhel, Adrià i Lluna van fer els seus discursos. Finalment tots els nens i nenes van votar. Els vocals eren l’Ana i l’Unai. També hi va haver un vot per correu.

Els vocals van fer el recompte de vots:

Minhel, Adrià i Lluna dos; Clara i Marc, sis; Sara set i Raúl va quedar elegit com el nostre representant amb nou vots.

Després ens van fer fotos i vam tornar a classe. Per veure-les cliqueu aquí.

 

Dilluns divuit de novembre el Raúl va anar a la Sala Ibèria per constituir el nou Consell d’Infants.

A continuació teniu el discurs del Raúl:

Hola, soc en Raúl Guerrero. Personalment crec que seria un bon representant d’aquesta classe al consell d’infants. No ho dic per dir-ho, sinó perquè tinc iniciativa, soc responsable i processo molt les coses abans de dir-les.

Jo proposaria al consell les idees que prèviament haguessin considerat bones a classe i lluitaré per que es fessin realitat. Per informar-vos del que ha passat, demanaria una estona de educació en valors.

Sant Feliu, aquesta ciutat tan meravellosa ho podria ser més amb les nostres idees. Algunes de les meves idees serien: posar més zones verdes per tota la ciutat per reduir la contaminació, millorar en molts aspectes la educació de tots els nens i nenes fen més biblioteques o llocs per estudiar i, per últim, voldria que els adults tinguessin més en compte als infants per prendre algunes decisions. Perquè com ja sabeu, nosaltres també tenim veu i volem que se’ns escolti!

No fallaré als meus votants. Moltes gràcies i Bon dia.  

 

Text elaborat per: Sara, Raúl, Carlos i Marc