Menjador escolar

NORMATIVA MENJADOR COVID-19 CURS 2020-2021
NORMATIVA MENJADOR

La programació mensual dels menús es presenta a les famílies al web de l’escola.

El menjador és un servei complementari de l’escola que s’ofereix a tots aquells alumnes que, de forma voluntària, ho sol.licitin les seves famílies.

La finalitat principal d’aquest servei és satisfer una necessitat bàsica dins d’un clima acollidor i positiu, tenint cura dels hàbits alimentaris dels nens i nenes.

TELÈFON DE CONTACTE de la Coordinadora del Menjador, Núria Hurtado:

638 285 436

93 759 10 00

El servei de cuina i menjador està a càrrec de l’empresa Ecomenja. Elaborem els menús amb un 70% de producte ecològic certificat, amb productes de petits productors de proximitat (la majoria de verdures, hortalisses i llegums, per exemple, són del Maresme i del Vallés), seguint la temporada de cada producte. El peix que mengen els nens i nenes és peix fresc de les llotges catalanes (el lluç procedeix de Galícia).

Durant el dinar els nens i nenes estan acompanyats per l’equip professional de monitors del menjador del centre, que s’encarreguen de vetllar per el bon funcionament del mateix. Després de dinar els nens i nenes fan activitats d’esbarjo al pati de l’escola (si el temps ho permet).

Els nens i nenes més petis de l’escola, P3, dormen la migdiada a la seva aula, afavorint així la tranquilitat i el descans del mig dia. La encarregada del menjador; Núria, ja us demanarà que porteu els llençols amb les mides adeqüades.

Algunes preguntes sobre el menjador:
Què vol dir que els productes són ecològics?

Els productes ecològics es caracteritzen per estar exempts de productes químics de síntesi (plaguicides, herbicides, hormones i antibiòtics (en el cas dels animals). A més, es respecta el benestar animal (tenen accés a pastures, un espai generós per a créixer, i es respecta el seu caràcter social). Per tant els productes ecològics són més saludables per l’alimentació (especialment per als infants).

Ecològic vol dir vegetarià?

El menú ecològic no vol dir que sigui vegetarià. Els menús que cuinem a l’escola inclouen la carn (vedella. ou, porc, pollastre i conill) així com el peix. Els menús que cuinem són equilibrats i nutritius i inclouen una bona varietat de productes de totes les famílies d’aliments (verdures, hortalisses, llegums, cereals, carns, peixos, làctics, fruita, oli d’oliva extraverge, farines, espècies, etc…)

Objectius

1- Proporcionar als alumnes les eines necessàries perquè n’aprenguin el respecte pel menjar i l’alimentació equilibrada.

2-Ajudar a aconseguir uns bons hàbits alimentaris, formentar les relacions socials de participació, respecte, convivència i col.laboració activa en l’organitzaació del menjador.

3-Aprofitament didàctic, social i, fins i tot personal, del temps de lleure.

Al.lergies, intoleràncies i malalties

El menjador és un servei de l’escola on els/les alumnes menjaran tot tipus d’alimentació saludable i diversa (fruites, verdures, llegums, làctics, etc…)

Només es faran menús especials per a aquells alumnes amb al.lèrgies i intoleràncies que hagin presentat l’informe Mèdic Oficial, actualitzat a cada curs ( amb les indicacions pertinents). Mai un escrit familiar

Administració de medicaments en horari escolar del menjador

El personal de menjador no està autoritzat a administrar medicaments als alumnes. Si es donés el cas que fos molt important l’administració de medicaments, la família ha de portar l’informe mèdic on consti el nom del nen/a, el medicament a administrar, la dosi exacta i l’horari en que se li ha de donar. A més, haureu d’emplenar l’autorització  que trobareu penjada al web de l’escola.

Comissió del Menjador

El servei de menjador de l’escola es gestiona a través de la Comissió de Menjador, en la que hi ha representades les famílies, l’escola i Ecomenja. Si hi teniu algun dubte, comentari o suggeriment us podeu adreçar a la Comissió de Menjador en l’horari d’atenció a les famílies.

Altres informacions sobre el preu del servei de menjador
Quota fixe

Quota que serveix per als nens i nenes que es queden un mínim de tres dies a la setmana i fins a cinc dies de la setmana a dinar a l’escola. El seu cost és de 6,33 € per dia (10% d’iva inclòs).

Per a les sortides d’excursió, els alumnes que tinguin quota fixe s’enduran el picnic amb el dinar. La família que no ho vulgui haurà d’avisar amb una setmana d’antel.lació a la data de l’excursió, per tal de no preparar-lo i se li retornarà l’import corresponent al menjar.

Quota esporàdic

Quota que serveix als nens i nenes que es queden de manera puntual a dinar a l’escola. El seu preu és de 6,93€ (10% d’iva inclòs). Cal comprar el tiquet del menjador a la Núria, la coordinadora del menjador, a primera hora del matí.

Per a les sortides i excursions, les famílies que vulguin picnic, hauran d’avisar amb dos dies d’antelació per a poder-los preparar.

Quina serà la quota que pagaré cada mes si el meu fill/a és fixe?

Dependrà dels dies que tingui cada mes. A Ecomenja cobrem els dies de menjador depenent cada mes en funció dels dies lectius. A l’Escola Vaixell Burriac, el servei de menjador sempre s’ha cobrat per avançat.

Si el meu fill/a està malalt i no ve a l’escola, què haig de fer amb el menjador?

Cal que aviseu a la Núria abans de les 9:30h, trucant al telèfon: 638 285 436 o bé enviant un WhatsApp amb el nom, cognom i curs del nen/a, per a què no preparin el dinar del vostre fill/a. En aquest cas, en el següent rebut del menjador us descomptarem el cos del producte, que són 2€. El cost de les cuineres i monitors/es de menjador no us el podem retornar ja que tots ells treballen igual.

Als nens/es que tenen beca de menjador no se’ls retorna els 2€ de producte, doncs les entitats que adjudiquen els ajuts, no ens paguen res pel dia que el nen/a no assiteix al menjador.

L’horari en que us podeu posar en contacte amb la coordinadora del menjador per altres temes serà de dilluns a divendres de 9:30 a 10h.

Cobrament dels rebuts a les famílies

El cobrament dels rebuts del servei de menjador a les famílies es farà mitjançant domiciliació bancària entre els dies 1 i 5 de cada mes. El seu import anirà en funció dels dies reals del servei d’aquell mes. El servei es cobrarà per avançat i qualsevol incidència en el rebut, es regularitzarà el mes següent.

El cobrament de rebuts retornats inclourà la quota de menjador més les despeses de devolució bancàries.

 

HORARI DEL MENJADOR:  de 12,30h del migdia fins a les 15h. El menjar es serveix en dos torns:

-Primer torn: a les 12,40h per als nens de Ed. Infantil i Cicle Inicial

-Segon torn: a les 13,45h per a Cicle Mitjà i Cicle Superior.

– En cas de necessitat, quan un alumne ha de marxar a casa durant l’horari de menjador, els nens i nenes només podran sortir de l’escola acompanyats d’un adult. El servei de menjador no es farà responsable dels alumnes en l’horari que faltin del centre. En el moment de la reincorporació a l’escola, l’alumne haurà de presentar-se immediatament al seu monitor-a. Els alumnes no podran entrar sols a les aules.

Aquest curs es seguirà e protocol dell PLA D’ ORGANITZACIÓ COVID D’ECOMENJA