Festes

La celebració de les Festes tradicionals a l’escola

Al llarg del curs celebrem amb els/les nostres alumnes les festes tradicionals del nostre territori. Les festes a l’escola són moments per compartir i conviure tots plegats. Ens agraden, les treballem i les gaudim amb il.lusió.

Santa Cecília

Per celebrar aquest dia dedicat a la Patrona de la Música organitzem una sèrie de concerts amb els/les nostres alumnes. Els/les alumnes participants mostren als seus companys la seva habilitat per cantar o tocar un instrument. Gaudim molt amb la mostra musical en un dia tan singular.

hqdefault

Diada de la Pau

Treballem el tema de la Pau al món a través de l’àrea d’Educació  en Valors i realitzem activitats simbòliques el dia que es conmemora la Diada Internacional de la Pau.

Aquestes activitats són diverses i van variant cada any:

Cantada d’una cançó per la Pau on participen tot l’alumnat, mestres i famílies de l’escola, fer volar globus amb desitjos, posar coloms blancs a l’entrada de l’escola amb un desig de cada classe…

img_0141

 

La Castanyada

Celebrem la Castanyada als diferents Cicles amb activitats diverses:

Educació Infantil:

Els nens i nenes de P3, P4 i P5 amb l’alumnat de 3r elaboren panellets tots junts.

Un matí els/les alumnes de 3r, en petits grups, van a explicar als més petits els ingredients que es necessiten i els passos que cal seguir. Esmorzen i juguen al pati tots junts.

Per la tarda preparen les boles dels panellets i les famílies que s’ofereixen els couen. El dia de la Castanyada, per la tarda, ve la Sra. Castanyera i fem una festa on cantem cançons de la tardor i mengem castanyes torrades i els panellets.

castanyada-p4-056castanyada-p4-033

 

 

 

 

 

 

 

Cicle Inicial

Els nens i nenes de 1r i 2n fan un  “tastet de la tardor” amb l’ajuda de l’alumnat de 4t. Tasten aliments i fruits típics d’aquesta època de l’any, elaborant amanides i postres.

img_5606img_5620

 

Cicle Mitjà

Els/les alumnes de 3r i 4t col·laboren en les activitats d’Educació infantil i Cicle Inicial, ajudant i convivint amb els/les alumnes més petis/es, afavorint els lligams afectius entre els nostres nens i nenes.

 

Cicle Superior

L’alumnta de 5è i 6è realitzen una Sortida al Corredor per gaudir del bosc a la tardor i aprendre, insitu, nocions relacionades amb la natura i el respecte a l’entorn natural.

20151118_121210img_9005

 

A més a més tots els cicles realitzen activitats plàstiques per decorar l’escola amb un ambient de tardor.

tardorp4-036paint

El Nadal

L’últim matí del trimestre es realitza el Concert de Nadal. Cada grup d’alumnes canta les cançons que han preparat a l’àrea de Música.  Canten cançons en les diferents llengües que es treballen a l’escola, és a dir, castellà, anglès i català. Al concert estan convidades totes les famílies.

foto

 

Educació Infantil

Els nens i nenes de P3, P4 i P5 celebren el Caga Tió, el Calendari d’advent i entreguen les cartes al Patge real.

20161219_115145

20161216_093124

 

Cicle Inicial

El patge real  també visita als nens i nenes de 1r i 2n i ve a recollir les cartes dels nens i nenes.

 

Cicle Mitjà

Els nens i nenes de 3r i 4t realitzen un Calendari d’advent de desitjos, fan l’amic invisible i un intercanvi de postals.

dsc04663

Cicle Superior

L’alumnat de 5è i 6è fan l’amic invisible, s’intercanvien regalets i preparen una postal de Nadal.

Després de les celebracions i el Concert de Nadal tots els nens i nenes de l’escola participen en un aperitiu, s’acomiaden i es desitgen unes bones festes de Nadal.

img_2368

 

També guarnim l’escola amb il·lusió per a celebrar aquesta festa amb alegria.

dsc04664

dsc04713

dsc04700

 

El Carnaval

Cada curs escolar rebem amb molta il·lusió en Carnestoltes, el Rei de la gresca i la xerinola.

Els nens i nenes de Cicle Superior representen teatralment, davant de la resta de companys/es de l’escola, l’arribada d’en Carnestoltes, el seu pregó, les seves consignes esbojarrades.

L’escola proposa cada any un tema entorn del qual giraran les disfresses de tots els cursos. A l’escola s’elabora la disfressa o un complement de la mateixa.

Aquestes disfresses s’exhibeixen el dia de la rua que es fa al carrer davant de l’escola on hi estan convidades totes les famílies.

dsc05018

dsc04966

 

 

dsc04965

 

Sant Jordi i els Jocs Florals

Els membres de l’AFA de l’escola munten una paradeta de llibres i  tot l’alumnat de l’escola amb els seus tutors i tutores van passant al llarg del dia per tal de comprar llibres per les seves classes.

Guarnim l’escola ben maca.

dsc05103

dsc05086

dsc05097dsc05090

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A més a més es duen a terme una sèrie d’activitats Inter-Cicle molt interessants i motivadores per tots/es els/les alumnes.

Es fa LA FESTA DEL 3 (P3 i 3r) LA FESTA DEL 4 (P4 i 4t) i LA FESTA DEL 5 (P5 i 5è):

En aquestes festes els/les alumnes, emparellats grans i petits, fan un dibuix de Sant Jordi per després decorar l’escola. Així mateix passen el matí junts, esmorzen, juguen plegats i realitzen diverses activitats.

La FESTA DEL 1-2-6 on els alumnes de 6è, 1r i 2n, distribuïts en grups de 3, també s’ajunten per realitzar una activitat plàstica conjuntament.

dsc05280

 dsc05234

dsc05198

 

Setmana de la Salut

Cada curs escolar l’escola treballa conjuntament amb l’Ajutament de Vilassar de Mar participant i aportant iniciatives i activitats per tal de millorar i potenciar els hàbits saludables dels/les nostres alumnes i famílies.

Cada cicle tria una ruta saludable pel poble per anar a caminar amb el seu alumnat.

p4100387

p4100388

p4100389

 

També, des de l’àrea d’Educació Física  i  amb  ajuda dels nens i nenes de Cicle Superior, es realitzen unes Jornades Esportives durant la setmana dels hàbits saludables.

dsc04467

img_1754

img_1759

img_0178

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festa Final de Curs

Els diferents cursos de primària pensen una o dues activitats que els agradaria fer l´últim dia d’escola. Aquestes activitats s’organitzen totes en la part exterior del centre i es munten paradetes de jocs.

Les paradetes, muntades i gestionades pel l’alumnat, són diverses: maquillatge de cara, fer galetes, fer llimonada, jocs de punteria, circuits psicomotrius, jocs amb globus, jocs amb aigua, etc.

Tots els nens i nenes de l’escola passen unes hores molt divertides visitant i jugant a cadascuna de les paradetes.

Mireu que bé s’ho passen!

dsc05422

dsc05445

dsc05484

 

Un cop exhaurit el temps de joc a les paradetes, acomiadem a la promoció d’alumnes de 6è, desitjant que tinguin molta sort a l’Institut i que ens vinguin a visitar sovint perquè els trobarem molt  a faltar.

dsc05493

dsc05496

dsc05497

 

Per acabar el matí, l’escola convida a  cada  nivell a fer un aperitiu a la seva classe.