EXPERIMENTANT AMB PINYES

Quan volem fer un experiment el primer que fem és preparar el material necessari.

Per realitzar aquest necessitàvem:

  • cossis
  • pinyes
  • aigua
  • i paciència.

Gràcies famílies per la vostra col·laboració, amb la nota que us vam lliurar van arribar un munt de garrafes i pinyes que ens van anar molt bé.

Vam treballar per equips de 2 o de 3 nens o nenes i la primera tasca que vam fer va ser escollir amb qui treballaria cadascú. Després vam agafar pinyes de les que estaven obertes. I, per últim, cada equip va omplir els cossis d’aigua.

Amb tot el material preparat vam iniciar la conversa amb la pregunta Què penseu que passarà si posem aquestes pinyes amb aigua?

Vam formular les nostres hipòtesis: l’aigua canviarà de color, les pinyes es faran grans, suraran, es mullaran, es netejaran….

I després ho vam comprovar: les pinyes suraven, es mullaven, l’aigua no va canviar de color i amb el que no comptàvem era que al cap d’una estona AL MULLAR-SE, LES PINYES OBERTES ES VAN TANCAR!

Què passarà si les pinyes les traiem fora de l’aigua? Les hem deixat en un raconet de l’aula de ciències i ara haurem d’esperar uns dies a que s’assequin. Nosaltres pensem que les pinyes tornaran a obrir-se, però haurem de tenir paciència i anar-les observant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>