UNA VISITA MOLT “ANIMAL”

Ara ja fa uns quants dies que, a les classes de P3, vam tenir una visita molt especial. El personal de Bioeduca ens va venir a veure, amb la companyia d’uns quants animals: la tortuga, l’eriçó, la serp, el drac barbut… En aquest taller de vertebrats els vam poder conèixer ben de prop, i sempre des del respecte i amb molta cura, els vam tocar i acariciar, acollint-los com uns membres més de les nostres aules. Totes i tots vam quedar molt contents!

 

 

AUDICIÓ DE LA SETMANA

Aquesta setmana els alumnes de la classe de “Joiers i joieres” de 2nA han triat la cançó que ens alegra les entrades dels matins i les tardes.

La cançó porta per títol “Contents” del grup Ambauka, amb la col·laboració de “El Pot Petit”.

Esperem que us agradi! Si és així, estarem “molt contents”!

XERRADA DELS MOSSOS SOBRE INTERNET

El passat dijous van venir els Mossos a l’escola per fer-nos una xerrada sobre com fer servir Internet amb responsabilitat i seguretat. Van fer la xerrada des de la sala de mestres i les tres classes de 6è la vam seguir per videotrucada. Va ser una experiència diferent, però igualment interessant. Vam aprendre moltes coses:

  • No hem d’entrar a pàgines web sospitoses.
  • Si tenim alguna xarxa social, hem de tenir el perfil privat i no acceptar contactes desconeguts.
  • Sempre que ens comuniquem per Internet, fer-ho amb respecte.
  • Si algú ens fa sentir malament, no esborrar el que ens envien, bloquejar aquella persona i demanar ajuda al nostre entorn.
  • Si volem penjar alguna foto, demanar permís als nostres pares o tutors legals i mirar quina informació apareix a la fotografia.
  • En els jocs online, controlar l’estona que hi juguem i si hi ha interacció amb altres persones desconegudes, només parlar sobre el joc.
  • Si ens proposen reptes/challenges, vigilar si van en contra de la nostra salut.

TALLER DE POESIA A 6È

Durant el mes de febrer, els alumnes de 6è han participat en un taller de poesia a les aules, a càrrec de Sònia Moya.

Ha estat una forma propera i diferent d’acostar-nos a la poesia i sentir-nos, per uns instants, poetes creadors.

A través d’algunes dinàmiques, els nois i noies han fet els seus primers poemes, dedicats en aquest cas, a un color. Després a classe, també n’hem estat parlant i hem seguit creant obres, amb monosíl·labs com el poema de Pere Quart, o poesia visual de Joan Brossa també.

Ha estat un tast de poesia que ha despertat en els nois i noies les ganes per escriure i crear petites obres plenes de sentiment i bellesa.

Clicant sobre aquesta foto, podeu veure algunes imatges del taller.

Us deixem també una mostra d’alguns dels poemes:

 

PROJECTE COMPARTIT DE GEOLOGIA A 6è

Els i les alumnes de 6è hem començat un projecte compartit anomenat “La geologia ens envolta?” organitzat pel Camp d’Aprenentatge del Bages.

Hem iniciat aquest projecte amb un joc de pistes pel pati de l’escola on ens hem introduït en el coneixement dels diferents tipus de roques experimentant i esbrinant algunes circumstàncies de la seva formació.

Durant aquest recorregut, hem anat recopilant diferents pistes que ens han conduït a la descoberta d’una capsa, la qual contenia diferents materials geològics i tres reptes que hem acceptat amb molt d’entusiasme.

Ens espera un projecte d’allò més interessant!

Aprendrem conjuntament amb altres nens i nenes de la comarca:

#projectescompartitscdabages

 

 

CANÇONS DE LA SETMANA

Aquesta setmana i la passada han sonat cançons escollides pels nens i nenes de 2n. La setmana passada va sonar la cançó “Vaig aprendre” del musical de El Petit Príncep i aquesta “De ellos aprendí” de David Rees (feta amb frases de pel·lícules Disney).