CANTEM SIYAHAMBA A 3 VEUS

Siyahamba és una cançó d’origen sud-africà que va ser composada als anys 50, basada en melodies populars i el seu títol vol dir “Caminem” en llengua zulú. 

Es va popularitzar a partir de 1978 quan va començar a cantar-la una coral sueca. Des d’aquell moment, s’ha anat extenent arreu i actualment, Siyahamba forma part del repertori de moltes corals infantils i juvenils de tot el món.

Aquí podeu sentir-la, interpretada a 3 veus, pels alumnes de 6è que, gràcies a la tecnologia, han pogut cantar-la plegats.

LA CANÇÓ DE LA SETMANA

Ja tenim la Castanyada aquí i, seguint la tradició, aquesta setmana celebrarem la castanyada i a les entrades a l’escola escoltarem cançons variades que hi fan referència.

Aquí en deixem una de mostra!

AGLANS A SEGON

Els alumnes de segon hem donat la benvinguda a la tardor elaborant un collage amb elements de tardor: el paper de diari (recordant les paperines de castanyes), fotografies de fulles i altres motius d’aquesta estació amb el resultat final d’un aglà. Per elaborar-ho, hem calcat amb unes plantilles la forma d’aquest fruit i ens hem ajudat en parelles. Mireu quines produccions tan boniques han quedat!

RECORDEM LA MAFALDA

El passat 30 de setembre ens va deixar, Joaquin Salvador Lavado Tejón, més conegut per Quino, l’autor de les tires còmiques de Mafalda. La nena que ens ha fet pensar i reflexionar, a tantes i tantes generacions.

Amb motiu d’aquesta notícia, els nens i les nenes de 6è van conèixer una mica més a Mafalda, llegint i comentant a classe alguna de les seves tires més conegudes. I després, seguint l’estil de Quino, van escriure una vinyeta de Mafalda, amb allò que a ells els agradaria canviar d’aquest món on vivim. 

Tot seguit podeu veure algunes de les vinyetes que van escriure.

VISITA SORPRESA A 2N C!

El passat 16 d’octubre per la tarda a l’hora de tutoria, a l’estona que els Picapedrers llegien lliurement, un personatge estrany els va sorprendre. Van rebre la visita de Federic de Manrusia, un personatge que els va explicar que ara era un cavaller, però que durant molt de temps el seu ofici era el de picapedrer.   Els va convidar a buscar les seves pistes que deixaria per la classe i una sortida que farien per MANRESA per descobrir la feina i el llegat dels picapedrers.

LA CANÇÓ DE LA SETMANA

Aquesta setmana els nens i nenes de la classe dels Influencers (6èC) proposen una de les cançons més virals de TikTok: la cançó Savage Love del cantant Jason Derulo (d’Estats Units).

 

L’AUDICIÓ DE LA SETMANA

Aquesta setmana els nens i nenes de la classe dels detectius (6èA) ens proposen la cançó “The Bright side” per fer les entrades a l’escola.
És una cançó del grup Stay Homas, interpretada conjuntament amb Oques Grasses. El grup Stay Homas és un trio musical català… Llegeix més»

AUDICIONS AL MATÍ

Ja fa uns dies que hem encetat un nou curs, i com cada any, la música ens acompanya durant l’entrada a l’escola.
Les primeres dues setmanes, enllaçant amb el tema dels oficis, ho hem fet escoltant la cançó “Què seré quan sigui gran?” de la Dàmaris… Llegeix més»

BENVINGUDA AL NOU CURS PELS ALUMNES DE 4T

Com cada any, els alumnes de 4t de l’escola hem preparat la benvinguda del nou curs. Aquest any, degut al COVID, hem realitzat un vídeo dedicat als oficis.
El dimarts 22 de setembre els nens, nenes i mestres vam gaudir-lo a les aules, tot berenant coca… Llegeix més»

NOMS DE LES CLASSES DELS OFICIS

Ja hem començat el curs amb molta il·lusió!!!

Enguany el tema dels noms de les classes està relacionat amb els oficis, i després de parlar amb els infants cada classe ha triat el seu nom.
Voleu saber qui som…??? Doncs som-hi!!!
P3 A: VETERINARIS I VETERINÀRIES
P3 B:… Llegeix més»

BON INICI DE CURS 20-21

L’equip de mestres del Puigberenguer ja estem a l’escola, preparant el nou curs i una benvinguda per als nostres alumnes…

Tenim moltes ganes de retrobar-nos i per això estem elaborant la nostra recepta màgica… !

INICI DEL CURS 2019-2020 | Com a Casa Menjadors Escolars

 

Sabem que serà un curs diferent però això no ens ha de fer perdre la il·lusió i el somriure a tots plegats.  Us esperem amb moltes ganes!!!

 

INICI DE CURS 20-21

A continuació, podeu consultar la infografia amb les informacions més rellevants a tenir en compte pel proper curs, seguint sempre les darreres recomanacions del Departament d’Educació i del Dept. de Salut.

Us recomanem estigueu al cas, a través de la pàgina web, de les novetats que es puguin produir.

 

#JOEMQUEDOACASA: L’ESCOLA US DESITJA BONES VACANCES A TOTHOM!

Aquest curs, dedicat a les Dones en la Història, vam començar-lo omplint amb gomets de colors el mural d’inici de curs ja que, per a nosaltres, l’escola és com un full en blanc on cadascú hi posa el seu punt de color i precisament, aquest temps tan especial que ara acabem, hem vist com les llars d’arreu s’omplien de l’arc de Sant Martí, plens d’esperança que tot aniria bé.

És així com, a continuació us convidem a gaudir d’aquest vídeo de la creació conjunta del mural on, d’una forma màgica, els punts de color inicial, esdevindran els colors del primer arc de Sant Martí del curs 20-21.

BONES VACANCES A TOTHOM!

#JOEMQUEDOACASA: LA BIBLIOTECA ENS RECOMANA…

Durant les llargues setmanes de confinament, des de la Comissió de Biblioteca hem intentat acompanyar-vos i animar-vos a confiar en la lectura com a bona companya d’estones, on l’activitat quotidiana se’ns ha capgirat com un mitjó. I ara que aquesta quotidianitat torna a fer-se present, no volem que l’oblideu, a ella: a la lectura. 

Amb tota la nostra estima i afecte, us fem arribar unes recomanacions de lectura, adreçades a les diferents edats de les nenes i els nens, perquè ara que Llibreries i Biblioteques obren ja les seves portes, us animeu a llegir aquestes novetats. 

Us desitgem un estiu ple de lectura i d’esperança renovada!

RECOMANACIONS ESTIU 2020 EDUCACIÓ INFANTIL- CICLE INICIAL

RECOMANACIONS ESTIU 2020 CICLE MITJÀ – CICLE SUPERIOR.docx 

#JOEMQUEDOACASA: L’ESCOLA PUIGBERENGUER A WEBINAR

L’escola Puigberenguer ha participat en el programa de Webinar de Claustre Obert.

Claustre obert és un nou espai que dóna veu a la comunitat educativa de centres de tot el territori català per a compartir les respostes educatives que s’estan donant en aquest escenari extraordinari que estem vivint, en línia amb el Pla d’acció de Centres educatius en línia.

Poder explicar la nostra experiència ens ha fet reflexionar sobre tota la nostra pràctica educativa, posant el focus en l’agraïment en tota la comunitat (alumnes i famílies especialment) i en els aspectes que cal millorar. Alhora, el fet de compartir, ens ajuda a fer xarxa i a seguir aprenent dels companys dels altres centres que també exposen les seves respostes educatives en aquest confinament.

MOLTES GRÀCIES per deixar-nos créixer al vostre costat!