EL REI CARNESTOLTES AL PUIGBERENGUER!!!

El Rei Carnestoltes ens ha vingut a veure al Puigberenguer!!!

Ens anuncia una setmana plena de disbauxa i diversió… però perquè sigui així, el Rei Carnestoltes ens ha deixat aquestes consignes pels propers dies:

 

DILLUNS: Unes ulleres per veure bé, totes les coses divertides que passaran al Puigberenguer!

DIMARTS: Vestit de gala t’hauràs de posar, si el dia et vols alegrar!

DIMECRES: Com ja va sent tradició, si ho sumes tot (ulleres, vestit de gala i pentinat boig), tindràs molta diversió!!!!

 

AUDICIÓ DE LA SETMANA

Aquesta setmana sentirem  La cigarrera  interpretada pel grup “Criatures”.D’ells n’han dit: “Criatures! Quin nom tan suggerent i tan intencionadament confús. Suggerent, perquè ens evoca el món del joc, de l’exploració, del canvi, de la impregnació permanent…
Intencionadament confús? Doncs sí! Perquè l’Ivó i el Marçal no en són pas de criatures. Ja fa temps que els van caure les primeres dents … ja s’han bragat a les places, carrers i escenaris de la nostra terreta…
Tanta subtilesa, tradició, color, virtuosisme cambrístic i bon gust empaquetats en un mateix farcell és el millor regal que ens podien oferir.”

 

FEM LOTUS

Fent aquest treball mirem d’incrementar el nivell de consciència d’un mateix, el nivell de pau i el benestar i reduir l’estrès i l’ansietat. Això permet crear, a la vegada, un clima més saludable a l’aula i més propici per a l’aprenentatge. El practiquem gairebé cada dia en diferents estones i ho gaudim molt.

ENS VISITA UN AUTOR A P5

A P5 hem estat treballant el conte “En Joan ha perdut la A” de l’autor Pep Molist i basat en l’artista Joan Brossa.

Després de fer-ne tot un treball artístic i visual que guarneix els nostres passadissos, divendres 10 de gener hem pogut gaudir de la visita de l’autor. En Pep ens ha explicat el conte i l’hem pogut conèixer personalment i parlar amb ell, escoltant també un altre conte que ell mateix ha escrit.

ELS PASTORETS

Un any més, els alumnes de 6è van representar al Teatre Conservatori l’obra dels Pastorets. És un treball realitzat al llarg del primer trimestre i que culmina amb la representació teatral.

Al matí ho van fer pels alumnes de l’escola i per la tarda en van poder gaudir les famílies.

Com sempre, va ser tot un èxit. Els nens i nenes de 6è ho van fer molt bé i serà un gran record per a ells.

CELEBRACIÓ DE SANTA CECÍLIA

El 22 de novembre vam celebrar Santa Cecília.
Un grup de nens i nenes de sisè, juntament amb algunes mestres, vàrem preparar una petita audició a la que van  poder assistir tots els alumnes de l’escola.
La idea era senzillament gaudir d’una estoneta de música plegats, escoltant els nostres companys.
Va ser una jornada diferent i molt agradable.

 

MINES DE GAVÀ

El passat 29 de novembre els nens i nenes de 5è vam anar d’excursió a les mines de Gavà per conèixer més coses sobre la Prehistòria.

Després d’esmorzar, vam fer la ruta per dins del parc arqueològic. Allà vam veure uns vídeos, la venus de Gavà, ossos i restes humanes, eines, menjar… i ens van explicar moltes coses.

A l’acabar l’explicació, vam baixar a les mines per veure com extreien la variscita i després vam fer un taller de joies del Neolític.

Per acabar l’excursió, vam anar a un parc de Gavà per dinar i jugar una estona.

Va ser un dia molt interessant i ens vam divertir molt!

 

STORY TELLING

La Rebecca Lemaire, una famosa storyteller, ens ha explicat als alumnes de cicle mitjà,  llegendes, contes i  rondalles populars d’arreu del món. I ho ha fet en anglès.

Totes les històries estaven relacionades amb la lluna, aprofitant que se celebra el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la lluna.

Ens vam adonar que la lluna podia ser font d’imaginació i creació de boniques i divertides històries com la del conill llest i el jaguar ruc de Mèxic, o com la tradicional història del nen orfe que no sabia plorar i la lluna el va ajudar a partir d’entendre que tots tenim dins nostre un riu que de tant en tant l’hem d’ajudar a sortir.

Valorem molt positivament aquesta experiència.

 

DRETS DELS INFANTS

El dia 20 de novembre va ser el dia Internacional del Dret dels Infants. Enguany, els nens i nenes de P5 de l’escola Puigberenguer i de l’escola FEDAC han participat conjuntament en l’acte que cada any organitza l’Ajuntament de Manresa per celebrar aquesta data. El tema central ha estat el del RESPECTE, i entre tots plegats hem fet una representació de la història “Quatre petites cantonades de no res” a la sala de Plens del nostre Ajuntament.

CELEBRACIÓ DE SANTA CECÍLIA

Divendres 22 de novembre vam celebrar el dia de la música. Tota l’escola va poder gaudir de les audicions que ens van fer alumnes de primària i mestres amb diferents instruments musicals.

Moltes gràcies a tots i totes per fer-nos passar una estona ben agradable.

DELEGATS CURS 19-20

PRESENTACIÓ DELS DELEGATS I DELEGADES DEL CURS 2019-20
Ja hem fet la primera reunió de delegats del curs. Tenen moltes ganes d’assumir aquest paper, estan molt il·lusionats per a ser els representants del seu grup-classe.
De ben segur que serà una experiència enriquidora.
Aquí us deixem els noms… Llegeix més»