LET’S CLEAN UP EUROPE!

L’escola Martí Poch juntament amb la resta de centres educatius de la comarca va participar a la campanya europea «Let’s clean up, Europe!» Una iniciativa que sorgeix dels docents i coordinadors del Projecte d’Escola Verda, encarregats de dinamitzar i planificar accions entorn a l’educació per la sostenibitat. Una acció que hi han participat més d’un miler de persones.

La iniciativa «Let’s clean up, Europe!» és una acció comuna a tot Europa amb una llarga trajectòria, que s’organitza simultàniament a diversos indrets, per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

En la setmana de prevenció de residus, el cap de setmana del 7 al 9 de maig van ser els dies indicats per a fer una neteja d’algun indret malmès.

La jornada de recollida va tenir lloc el divendres dia 7 de maig en horari lectiu de matí o tarda. Els llocs on es van recollir les deixalles:

– Educació Infantil: escola i voltants; perímetre dels jardins del Casal i zona de la Creu.
– Cicle Inicial: el primer tram del camí de la Cometa, voltants del dipòsit de la Cometa i camí de darrere del carrer de les Escodines.
– Cicle Mitjà: zona apadrinada del riu Francolí, des del naixement fins el pont.

– Cicle Superior: carretera de Poblet i zona de Sant Bernat.

Els més petits de l’escola van estar pels voltants del camp de futbol i en poca estona van recollir més de 33 kg de deixalles. Els alumnes de cicle inicial van fer un recorregut pel camí de la Cometa i en van recollir-ne més d’11 kg. Els nens i nenes de cicle mitjà van netejar els voltants del riu Francolí, en el primer tram des del seu naixement, a la zona que l’escola té apadrinada i també van agrupar més de 33 kg de deixalles. Pel que fa els nois i noies més gran de l’escola van estar per Sant Bernat i la passarel·la que hi porta; en aquest cas també van tornar amb més de 23 kg de brossa.

Alumnes i mestres van arreplegar més de 100 kg de deixalles, repartides entre plàstics i envasos, papers malmesos i altres andròmines, com una cadira plegable, pneumàtics, roba i fins i tot algun petit electrodomèstic.

Més enllà de recollir la brossa d’algun racó de la nostra localitat, en aquesta campanya es pretén donar visibilitat a la quantitat de residus que generem; ser més curosos amb el què fem de les deixalles i conscienciar-nos que el nostre planeta no pot engolir tot el que anem escampant. Hauríem d’evitar anar deixant el rastre de deixalles, ja que o bé perduren durant molt temps a boscos i camins o fan cap al mar, amb les conseqüències negatives que comporten.

L‘Escola Martí Poch ha recollit un total de 101,8 kg de deixalles i brossa.

Sabem que no és la nostra brossa, però sí que és el nostre planeta. Gràcies per cuidar-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>