CONEIXEMENT DE L’ENTORN AMB EL PNIN

El Paratge Natural d’Interès Nacional de la vall del monestir de Poblet (PNIN de Poblet), és un espai natural de protecció especial que es va crear l’any 1984 per Llei, al Parlament de Catalunya, amb la finalitat de conservar i preservar els valors naturals i històrics del Bosc de Poblet, i de l’entorn del monestir de Poblet. Més tard, l’any 1998, es varen crear per decret dues reserves naturals, la Reserva Natural Parcial del barranc del Titllar i la Reserva Natural Parcial del barranc de la Trinitat, que actualment es gestionen conjuntament amb el PNIN, i formen la totalitat de l’espai protegit de protecció especial a l’entorn del monestir de Poblet, amb una superfície aproximada de 3379 ha.

L’espai protegit està situat dins els termes municipals de Vimbodí i l’Espluga de Francolí, a la comarca de la Conca de Barberà, i forma part del massís de les Muntanyes de Prades, que pertany a la Serralada Prelitoral Catalana. El relleu és marcadament muntanyós, format per diversos barrancs, serres i cingles, amb altituds que arriben fins els 1201 m al tossal de la Baltasana. El paisatge és eminentment forestal excepte a la zona septentrional de l’espai, més planera, al voltant del monestir de Poblet, que es caracteritza per conreus, sobretot de vinya. Destaca pels seus valors naturals i històrics.

Els alumnes de quart vam gaudir d’una sortida dijous 19 de novembre pel Paratge Natural de Poblet  en la que  vam poder descobrir la diferent vegetació que tenim al voltant de l’Espluga i, també,  observar diferents construccions dels nostres avantpassats. L’activitat va ser dirigida pels educadors del Cel Rogent.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>