El conte en blanc a Educació Infantil

El conte en blanc és un dels projectes que es realitza a p5 amb la col·laboració de les famílies. Els objectius principals són promoure el gust per l’escriptura i la lectura d’una manera vivencial, significativa i funcional, afavorir l’enriquiment de l’expressió oral, desenvolupar l’atenció i la memòria i despertar la imaginació i la creativitat dels infants.

Primerament, els nens i nenes fan una pluja d’idees proposant personatges que els agradaria que formin part de la història. Després, es fan votacions i es van descartant els menys votats fins a tenir els tres personatges que més agraden.

El conte es comença a l’escola creant els tres personatges principals entre tots els nens i nenes seguit de la primera frase que inicia la història.

A partir d’aquí, el conte en blanc viatja cada divendres a una de les cases dels infants més grans d’educació infantil perquè amb la seva imaginació i fantasia ens portin a conèixer les diferents aventures que viuran els personatges. Cadascú és l’encarregat de donar vida a una de les pàgines del conte escrivint una frase i fent-ne el dibuix. D’aquesta manera, conjuntament es va creant el fil conductor que dóna vida a una història original, creativa i única pels nostres petits grans escriptors, que aniran compartint i fent créixer, explicant-la davant dels altres cada setmana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>