Atenció famílies:

Entre dimarts 23 i dimecres 24 es faran les fotografies de grup.

Racons de matemàtiques 2n

Ja hem començat amb els racons de matemàtiques! Enguany, hem canviat la dinàmica d’aquesta activitat però l’objectiu segueix essent el mateix: experimentar manipulativament, amb jocs o materials diversos, el que es treballarà a posteriori en el llibre o làmines.

2n us deixa un tastet fotogràfic on es mostren alguns dels racons que s’han anat realitzant al llarg d’aquestes setmanes.

Feu clic a la imatge

A 6è fem circuits elèctrics

Fa uns dies, a la classe, ens van dir que estudiaríem el tema de L’electricitat i el magnetisme i que havíem de fer una pràctica i construir un circuit en sèrie i un altre en paral.lel. Així que, ens vam agrupar per parelles i vam quedar per anar a la ferreteria a comprar tot el material que les mestres ens havien posat en una llista per poder realitzar aquest experiment.

Vam dedicar vàries sessions a muntar-los, perquè no és una tasca fàcil, però ens en hem sortit molt bé. Mireu els resultats!

Cliqueu la imatge per a veure l’àlbum

 

Sortida de cinquè a la Garrotxa

El dia 4 d’octubre tots els grups de 5è de l’Escola vam visitar la zona volcànica de la Garrotxa.

Va ser una sortida molt interessant perquè ens va permetre apreciar d’a prop un volcà. Ara els estem estudiant i veure’l ens ha ajudat a comprendre com es van formar, l’aspecte que tenen i l’impacte que devia tenir sobre la zona. Impressionant!

Cliqueu la imatge per a veure l’àlbum

 

Primera sortida de sisè

Els alumnes i els mestres de 6è hem anat al museu  de la Ciència i la Tècnica de Terrassa    (mNACTEC). A la classe ja fa uns dies que estem treballant els diferents tipus d’energia i les diferents formes d’aconseguir l’energia elèctrica. Allà , un monitor, ens ho ha explicat  amb exemples i hem pogut veure com s’ho ha fet l’home al llarg de la història per aconseguir -la. També hem pogut fer un taller on podiíem comprovar quins materials són conductors i quins són magnètics. Ha estat molt interessant poder experimentar amb cada material i també ha estat molt divertit saber que nosaltres som molt conductors d’energia elèctrica.

Hem pogut visitar alguna part més del museu, però no tot, perquè és molt gran. Ens han quedat ganes de tornar i potser ho farem amb la família un dia de festa. Recordeu que molts museus són gratuïts el primer diumenge de cada mes i aquest és un d’ells. Animeu-vos i aneu a fer una ullada. Us agradarà!

Cliqueu la imatge per a veure l’àlbum

 

P5 Anem a veremar

Hem anat a Can Montcau a veure les vinyes,  les diferències entre el raïm blanc i el raïm negre i ens han explicat les parts: la soca, el pàmpol, el circell…

Hem tastat el raïm i ens ha encantat!!!!!

També hem anat al cub a trepitjar el raïm. A alguns no ens ha agradat massa…feia una mica d’angúnia…Un cop hem tingut el most fet l’hem acabat de treure tot amb ajuda de la premsa. Ens va ha agradat molt moure-la i finalment hem anat al celler a que ens expliquessin el procés que fa el most fins a convertir-se en vi o en vinagre.

Presentació inicial de 6è