Informació famílies nouvingudes de P3 del curs 2021/22

Benvolgudes famílies de P3 d’Educació Infantil,

En primer lloc, donar-vos la benvinguda al centre, és un plaer rebre-us i que formeu part de la comunitat educativa de l’escola Doctor Serés.

L’objectiu d’aquesta nota informativa és donar-vos a conèixer la dinàmica d’Educació Infantil, sobretot pel que fa als primers dies d’escola i fer-vos cinc cèntims de les normes de funcionament necessàries per afavorir l’adaptació dels vostres fills i filles.

Per començar el curs:

En primer lloc, hem de tenir en compte que aquest curs continuarà essent una mica diferent a la resta, començant per aquesta nota.

La previsió és que el curs 2021/22 tinguem dos grups amb dues aules de P3, el grup de P3 A i el grup de P3 B. Els alumnes s’han distribuït de forma heterogènia i amb criteris pedagògics entre aquests dos grups.

Cal que consulteu el document sobre l’adaptació a l’escola (cliqueu aquí).

Durant els primers dies de setembre és habitual també fer tutories amb les famílies del grup; estem a l’espera de més indicacions del Departament d’Educació per saber de quina manera les podem dur a terme. En aquestes tutories haureu de portar:

  • El qüestionari inicial de P3 (cliqueu aquí) omplert. És molt important que no l’ompliu ni envieu abans d’aquestes dates, ja que durant l’estiu es poden produir canvis substancials en l’evolució dels infants.
  • En una bossa gran de roba i també marcada, heu de posar una muda de roba complerta per si cal canviar el nen/a. Penseu que al canvi d’estació cal renovar la muda.

Per altra banda, fins el divendres 23 de juliol haureu de dipositar a la bústia que hi ha situada a l’exterior de l’escola:

  • Un total de 6 fotografies mida carnet: 3 fotografies per a l’escola i 3 pel menjador escolar (tant si preveieu que es quedi, com si no). Les fotografies hauran d’anar dins d’un sobre i amb el nom de l’alumne posat.

Horari:

Des del dia 13 de setembre del 2021 que comença el curs escolar fins al 3 de juny del 2022, (ja que del 6 al 22 de juny serà jornada continuada) l’horari serà de les 9h a les 12.30h, i de les 15h a les 16.30h; tot i això, al setembre us donarem més indicacions acotades, ja que les entrades i sortides de l’escola hauran de ser esglaonades.

Els dies festius del centre i altres informacions importants es lliuraran amb la circular general d’inici del curs durant els primers dies del nou curs escolar.

Els nens/es de P3 hauran d’entrar i sortir per la porta que dona a la Plaça Gaudí (davant de la rotonda). Us demanem màxima puntualitat, ja que enguany les entrades i sortides continuaran estant marcades per a la situació sanitària actual. Recordem a les famílies que no es pot aparcar ni parar al voltant de la rotonda, ja que hem d’afavorir la circulació i fluïdesa de tot el trànsit. Al costat de l’escola hi ha un descampat ideal per a deixar el cotxe i anar fins a la porta de l’escola.

Adaptació:

Per tal d’afavorir l’adaptació dels infants a l’escola, durant els dies 13, 14, 15 i 16 de setembre els i les alumnes de cada classe es repartiran en 2 grups:

. El grup 1 assistirà al centre els dies 13 i 14 al matí i el 15 i 16 a la tarda.

. El grup 2 assistirà al centre els dies 13 i 14 a la tarda i el 15 i 16 al matí.

Aquests 4 dies recomanem que els infants no es quedin al menjador escolar.

 

Material:

Bates escolars:
  • Punts de venda: Segle XX: c/ Lleida, 102 Alpicat. Telèfon de contacte: 973046523.

Aquestes bates han de dur una beta llarga per penjar-la i han d’estar marcades amb el nom del/la nen/a. Seria convenient que el primer botó de la bata i trau fossin de colors: blau, vermell,… això ajudarà al nen/a a trobar-la més ràpidament.

Xandall de l’escola:

L’han de portar tots els dies que fan psicomotricitat i quan van d’excursió; es pot comprar al Segle XX o podeu consultar a l’AMPA.

Per altra banda, l’AMPA regala la gorra a tots els alumnes de P3 per a que la duguin quan van d’excursió.

Material que caldrà portar:
  • Cada dia de la setmana hauran de portar una bosseta petita de roba amb l’esmorzar i una ampolla d’aigua, sense motxilla, per poder deixar lliures els penjadors. Tot ha d’estar marcat amb el nom.
  • Els dilluns i els divendres caldrà que tots els alumnes portin una motxilla petita sense rodes, ja que cada divendres els nens/es s’emportaran la bata a casa per netejar-la i la duran a l’escola cada dilluns.

⇒ És molt important que les jaquetes, anoracs, xandall de l’escola, bata escolar, bufandes, gorros, guants… que el nen/a dugui, estigui marcat amb el nom i tingui una beta llarga per poder-ho penjar correctament.

El/la nen/a ha de venir a l’escola amb roba còmoda, evitant cinturons, petos, millor goma que botons… la raó és senzilla, així adquireix més autonomia a l’hora d’anar al lavabo i se senten més grans, ja que no necessita l’ajuda dels altres.

Esmorzar:

L’horari d’esmorzar serà de 10.30h a 11h a dins la classe, abans de sortir al pati.

⇒És una norma de tot el cicle d’Educació Infantil que no es portin sucs ni esmorzars de cullera.

⇒Amb l’objectiu de millorar en la gestió del reciclatge i la conscienciació amb el medi ambient, es recomana prescindir del paper d’alumini, els plàstics i els envasos lleugers d’un sol ús per embolicar l’esmorzar i s’aconsella utilitzar alternatives que no generin residus (farcells, carmanyola, bosseta de roba, etc.).

Servei d’acollida i menjador escolar:

Us adjuntem els documents que són d’interès per a vosaltres (clicant a damunt el títol):

         – Oldimar. Informació als pares 2021/22.

         – Oldimar. Preus i condicions 2021/22.

         – Oldimar. Web 2021/22.

Per a més informació cliqueu aquí.

 

AMPA:

Per a més informació cliqueu aquí.

Consideracions finals:

Si algun nen/a té alguna al·lèrgia o algun altre tret destacable, cal comunicar-ho a la tutora el més aviat possible; si més no, durant els primers dies del curs us donarem una document per omplir amb tots els detalls.

Donat que hi ha diversos alumnes amb al·lèrgies alimentàries, no se celebraran els aniversaris a l’escola; per tant, la celebració es realitzarà des de l’aspecte lúdicpedagògic.

No es permet portar regals individuals per a cada nen/a, així com invitacions personals per realitzar celebracions a fora del centre escolar.

Moltes vegades els nens/es porten joguines a l’aula i algun cop es trenquen, per evitar cap disgust innecessari us demanem la vostra col·laboració, per a què els vostres fills/es deixin les joguines a casa. A l’escola ja n’hi ha moltes i podran gaudir-ne durant tota la jornada escolar.

Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>