Projecte “Connected by art”

Del 19 al 24 de febrer vam rebre a Sant Gregori els estudiants holandesos de l’institut Scala College amb el qual organitzem l’intercanvi a 2n d’ESO. Amb el projecte Connected by art, els alumnes s’han apropat a l’arquitectura de Gaudí i la pintura de Dalí.

Els alumnes catalans van fer de guies dels seus partners per la ciutat de Girona, i també van presentar-los tradicions catalanes com la sardana i els castellers a través d’uns tallers pràctics a La Pineda. 

L’intercanvi ha suposat un enriquiment tant en l’àmbit lingüístic, com en el cultural i personal.  En el següent vídeo hi trobareu un petit resum de les activitats realitzades.

Gènesi de Sebastiao Salgado

El dijous 2 de març els alumnes de 3r d’Eso van visitar l’exposició fotogràfica Gènesi de Sebastiao Salgado al Caixafòrum de Girona. Aquesta sortida s’emmarca dins el projecte de llengua anglesa sobre la influència de les imatges en la nostra societat.

img_2845

Visita a l’hípica

Els alumnes de G3 de 1r d’ESO hem anat a visitar l’hípica poni-club “La Ponderosa” de Sant Gregori.  Allà ens han fet una xerrada sobre els ponis i els cavalls i les diferents modalitats esportives que es practiquen amb aquests animals. Després hem anat a buscar els cavalls i els hem raspallat  i ensellat. I finalment el que més ens ha agradat: muntar a cavall!

Moments compartits – CARNESTOLTES 2017

Els alumnes de 1r A, dins del projecte Moments compartits, el dia 9 de febrer, van fer una activitat per preparar la festa de Carnaval amb els avis de la Residència les Oliveres. La tasca consistia en decorar unes màscares de manera col.laborativa. En aquest vídeo podeu veure com joves i grans han treballat junts i sobretot l’afecte i els valors que transmet cada imatge.

Teentunes, un programa de ràdio en anglès dels alumnes de 3r d’ESO

Teentunes és un nou projecte realitzat pels alumnes de 3r d’ESO des de l’àrea de llengua anglesa. Teentunes és un programa de ràdio per a joves que s’emet en anglès a Ràdio Sant Gregori .

En grups de treball de 5, els alumnes han dissenyat els continguts, al voltant de temes del seu interès, han programat una graella i ho han presentat a la mateixa ràdio. L’objectiu és millorar la competència comunicativa oral en anglès, amb especial èmfasi en la fluïdesa, la dicció, l’entonació i la fonètica. Hem comptat amb l’ajuda de l’assistent Brittany Cooper, graduada en Periodisme a la Universitat de South Carolina d’Estats Units. També agraïm el suport tècnic de Narcís Carreras pels seus consells i expertesa en edició de so.

Els podeu seguir en directe els dissabtes a les 6 de la tarda a Ràdio Sant Gregori 107.9 FM .
Els programes també estan disponibles en podcast.

Seguiu-los a instagram @teentunes_radio.

Esperem que us agradi.

img_2523 img_2521

 

UAP 17: Cantata per la pau

Aquest vídeo recull alguns dels millors moments de la cantata per la pau en la que els nostres alumnes -juntament amb 1300 alumnes d’altres centres- van participar.

Reciclar: Campanya Súper Gironès

De de l’Institut ens sumem a la campanya de l’Ajuntament i el Consell Comarcal per a recordar les bones pràctiques que hem de seguir a l’hora de reciclar.

Vols ser un Súper Gironès/a?

Entra a l’enllaç següent (SuperG) i respon les preguntes. Guanyaràs una samarreta que t’acreditarà com a super gironès.

CARTELL DIBUIXOS 2 X1

Conveni de mecenatge amb PRODAISA

L’institut, dins del seu projecte de col.laboració i mecenatge, ha signat un conveni amb PRODAISA, una empresa que es va fundar l’any 1990 amb la voluntat d’omplir un buit evident en el mercat de la gestió del cicle integral de l’aigua en l’àmbit de les comarques gironines com és la dels petits municipis i urbanitzacions que pel seu volum no resulten atractius a les grans empreses que controlen la resta del sector.  PRODAISA patrocina l’adquisició de del microscopi MICFI. Agraïm el seu interès i sensibilitat per l’educació.

prodaisa  20161223_130819

Taller de competències emocionals

El dia 21 de desembre, tots els alumnes de l’Institut han realitzat tallers de competències emocionals amb Francesc Sedó, coach i Formador en Intel·ligència Emocional.

Han treballat l’autoconeixement, les emocions i sentiments, l’escolta, la confiança i l’acompanyament.

Els alumnes, a través de jocs diversos amb ninots, imatges, mosaics i activitats per parelles, han pogut expressar-se i conèixer-se millor, han posat a prova la seva paciència i capacitat d’escoltar i han compartit activitats de guiatge.

 

MysterySkype

Dins del projecte “cities” de llengua anglesa, l’alumnat de segon d’ESO s’ha comunicat amb alumnat d’arreu del món amb l’activitat s’anomenada #mysteryskype, que té com a objectiu promoure l’aula global, entesa com a espai d’aprenentatge compartit amb l’ajuda de la tecnologia. Els professors han contactat amb escoles i han pactat una trobada amb cadascuna, durant la qual els alumnes de Sant Gregori i l’altra escola s’han fet preguntes per torns per tal d’endevinar la ciutat dels interlocutors.
Hem conegut alumnes de Nigèria, Islàndia, Romania, Hongria, Rússia, Qatar i Irlanda i això ens ha permès practicar la llengua anglesa amb diferents accents, geografia i aprendre trets culturals d’aquests països. Una valuosa experiència de comunicació global que esperem repetir.

Global Scholars contra el cyberbullying

Com a projecte de final de trimestre de Global Scholars, els nostres alumnes han fet aquests PSAs (Public Service Announcements) en contra del cyberbullying i per promoure l’ús responsable de les noves tecnologies.
N’estem molt orgullosos!

Movent-nos per Sant Gregori

El passat 7 de desembre els alumnes de 3r van participar en l’activitat de Sensibilització de Barreres Arquitectòniques de MIFAS.

El ponent, en Carles, els va explicar la seva història personal i el seu dia a dia anant amb cadira de rodes. Tot seguit van sortir a fer una volta pel poble per tal de viure la realitat de les persones que van amb cadira de rodes es troben quotidianament. Els alumnes van ser conscients dels esforços de l’Ajuntament per millorar l’accessibilitat dels carrers i passos de vianants. Aquesta activitat s’enmarca en el projecte (Dis)Abilities que es treballa conjuntament des d’Anglès i Physical Education.

mifas2

Mannequin nadalenc

Els alumnes i professors de l’Institut Vall de Llémena ens hem afegit a la moda dels Mannequin Challenge. Això sí,  li hem volgut donar un toc nadalenc i aprofitar per felicitar-vos les festes que s’apropen.

Que passeu un molt bon nadal i tingueu una bona entrada a l’any 2017!

 

Quants residus generem?

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, els alumnes de 2n i 3r d’ESO van realitzar una pràctica de laboratori de matemàtiques. L’acció consistia en calcular quants centímetres quadrats de residus es generen utilitzant envasos de tipus Tetrabrick de diferents capacitats (de 200 ml fins a 2 litres).

Conclusió? Si volem ser ecològics, hem d’utilitzar envasos com més grans millor!

La Tuies, en Pau i en Josep us ho expliquen en aquest vídeo. 

El curiós incident del gos a mitjanit

El passat 16 de novembre, els alumnes dels dos grups de segon d’ESO van anar al teatre Poliorama de Barcelona a veure l’obra El curiós incident del gos a mitjanit. L’experiència va ser molt enriquidora.  La interpretació de Pol López (i d’Ivan Benet, Cristina Genebat, Mireia Aixalà, entre d’altres) la utilització de música en directe, l’impacte de la multifuncional i multi premiada escenografia i la dinàmica direcció de Julio Manrique, van endinsar els alumnes en un dels grans espectacles teatrals dels darrers anys.

Haver llegit prèviament l’obra permeté que poguéssim gaudir de l’espectacle en tota la seva profunditat.

curiso-incident
curios

Setmana europea de prevenció de residus

logo_ewwr_cat_degCreiem que hem de seguir creixent i millorant en el nostre projecte d’Institut Sostenible. Per això ens hem adherit a la iniciativa d’aquesta setmana europea. Ho treballarem des de tutoria i, transversalment, amb les altres matèries.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Una Setmana Europea per:

·    Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.

·    Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.

·    Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.

·    Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Renovem el consell escolar

Aquesta setmana s’ha iniciat el procés per renovar una part del consell escolar. Cal votar dos mares o pares per formar-hi part.

La vostra participació en aquest procés és essencial:

ANIMEU-VOS A PRESENTAR-VOS COM A CANDIDATS; ANIMEU-VOS A VOTAR!

captura-de-pantalla-2016-11-19-a-les-9-47-11