CFGS | PROCESSOS I QUALITAT EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA
IAB0 |
(2000 hores
2 cursos acadèmics) |
|
Família Professional | INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES | ||
Competència General |
|||
La competència general d’aquest títol consisteix en organitzar i controlar els processos d’elaboració de productes alimentaris programant i supervisant les operacions i els recursos materials i humans necessaris, aplicant els plans de producció, qualitat, seguretat alimentaria, de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental, d’acord amb la legislació vigent. |
|||
Mòduls Professionals | |||
Tecnologia alimentària | 132 hores | ||
Anàlisi d’aliments | 231 hores | ||
Tractaments de preparació i conservació dels aliments | 165 hores | ||
Organització de la producció alimentària | 66 hores | ||
Comercialització i logística en la indústria alimentària | 99 hores | ||
Gestió de qualitat i ambiental en la indústria alimentària | 132 hores | ||
Manteniment electromecànic en indústries de procés | 66 hores | ||
Control microbiològic i sensorial dels aliments | 165 hores | ||
Nutrició i seguretat alimentària | 66 hores | ||
Processos integrats en la indústria alimentària | 132 hores | ||
Biotecnologia alimentària | 66 hores | ||
Innovació alimentària | 66 hores | ||
Formació i orientació laboral | 99 hores | ||
Empresa i iniciativa emprenedora | 66 hores | ||
Projecte en processos i qualitat en la indústria alimentària | 66 hores | ||
Formació en centres de treball. | 383 hores | ||
Camp professional | |||
Aquest professional exercirà l’activitat en petites, mitjanes o grans empreses de la indústria alimentària, integrat en un equip de treball en què realitzarà tasques de gestió de la producció, d’organització i de control, en les àrees funcionals de logística, de recerca i desenvolupament, de qualitat, de seguretat alimentària, de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental. Actuarà com a comandament intermedi sota la supervisió de personal tècnic de nivell superior responsable, si bé en petites empreses on disposa d’un major grau d’autonomia pot assumir tasques de gestió i direcció d’empresa. |
|||
Principals ocupacions i llocs de treball | |||
Cap de línia, de planta de fabricació, de secció o de magatzem. Cap de torn. | Tècnic o tècnica en laboratori de control de qualitat. | ||
Supervisor o supervisora d’equips, de processos i de productes. | Encarregat o encarregada de producció, anàlisi d’aliments, de la gestió de la seguretat alimentària o d’aprovisionaments. | ||
Encarregat o encarregada de l’elaboració de nous productes i del desenvolupament de processos. | Encarregat o encarregada de la línia d’envasament i d’embalatge. | ||
Tècnic o tècnica en anàlisi sensorial. | Tècnic o tècnica comercial. | ||
Inspector o inspectora de qualitat. Auditor o auditora de qualitat. | Encarregat o encarregada de control ambiental i de seguretat laboral. | ||
FPDual |
|||
Empreses col·laboradores:
|
Currículum del cicle formatiu de grau superior de processos i qualitat en la indústria alimentària