Elaboració de Productes Alimentaris |
CFGM IA10 |
(2000 hores 2 cursos acadèmics) |
FAMÍLIA PROFESSIONAL |
Indústries Alimentàries |
|
Competència General |
||
La competència general d’aquest títol consisteix en elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips i aplicant la legislació vigent d’higiene i seguretat alimentària, de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals. | ||
Mòduls Professionals | ||
Operacions de condicionat de primeres matèries. | 132 hores | |
Tractaments de transformació i conservació. | 264 hores | |
Processat de productes alimentaris. | 297 hores | |
Processos tecnològics en la indústria alimentària. | 198 hores | |
Primeres matèries en la indústria alimentària. | 132 hores | |
Venda i comercialització de productes alimentaris. | 66 hores | |
Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària. | 66 hores | |
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments. | 66 hores | |
Principis de manteniment electromecànic. | 66 hores | |
Formació i orientació laboral. | 99 hores | |
Empresa i iniciativa emprenedora. | 66 hores | |
Anglès tècnic. | 99 hores | |
Síntesi. | 66 hores | |
Formació en centres de treball. | 383 hores | |
Camp professional | ||
Aquest professional exercirà l’activitat en petites, mitjanes o grans empreses, amb nivells molt diversos tant en la seva tecnologia com en la seva organització. Són treballadors o treballadores per compte aliè que s’integren en un equip de treball amb persones del seu mateix nivell de qualificació o inferior en què desenvolupen tasques individuals i en grup en les àrees funcionals de recepció de matèries primeres i materials, preparació i maneig d’equips de producció, control d’operacions d’elaboració, envasament i embalatge, de suport al control de qualitat, emmagatzematge i expedició de productes acabats. En general, depenen orgànicament d’un comandament intermedi, a excepció de petites empreses o d’aquelles en què les operacions manuals encara tinguin rellevància, en les quals poden exercir funcions de supervisió d’operaris i dependre, en el seu exercici, directament de la direcció de producció. |
||
Principals ocupacions i llocs de treball | ||
Personal elaborador de productes alimentaris. | ||
Personal operador de màquines i d’equips per al tractament i per a l’elaboració de productes alimentaris. | ||
Personal operador i controlador de línies d’envasament i d’embalatge. | ||
Personal recepcionista i magatzemer. | ||
Personal aplegador de matèries primeres i materials a les línies de producció. | ||
Personal dosificador. | ||
Personal supervisor de línia. |