Fem de reporters a Barcelona

El passat divendres 17 de Maig els alumnes de quart d’ESO vam visitar Barcelona

per poder dur a terme un documental sobre els grans i importants temes: Barcelona republicana, el franquisme i la Guerra Civil.

Per aprofundir més en el projecte que estem fent, vam visitar el Refugi antiaeri de la guerra civil situat a la zona del barri Gràcia sota la plaça del Diamant. El guia ens va explicar interessants històries sobre els esdeveniments de la Guerra: com vivien els bombardejos, les normes de conducta en el búnquer i altres aspectes que ens van servir per poder elaborar el nostre treball.

Tot i que les condicions meteorològiques no ens van anar a favor, tots els grups d’estudiants van començar les seves pròpies rutes per enregistrar els diferents punts pel projecte.

Després de dinar, vam anar a la presó Model, que ja és un museu i patrimoni sobre nombroses repressions de franquisme i on va viure durant un temps una persona coneguda: Salvador Puig Antich, el qual la professora ens havia introduït abans a la classe a través d’una interessant i emocionant pel·lícula “Salvador” del 2006.

Tot i el mal temps i les pluges, estic segura que tots vam passar una bona estona. Vam descobrir coses noves i interessants i esperem obtenir excel·lents resultats dels treballs.

 

Arina Desiatkina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>