Els núvols s’aixequen…

Aquest cap de setmana ha plogut com feia temps que no plovia, però avui de bon matí han començat a aixecar-se els núvols.

La llevantada d’aquest cap de setmana ha deixat registres de precipitació espectaculars. Els 336 mm caiguts en 24 hores al Parc Natural dels Ports són un màxim històric de precipitació en un sol dia de totes les estacions de la xarxa gestionada pel Servei Meteorològic de Catalunya, amb dades de 1994.

Les precipitacions recollides dissabte també van ser molt abundants a d’altres indrets del sud i del nord del país: 188 mm a Prat d’Aguiló, 135 a Mas de Barberans, 130 a Beuda i 128 a Abella. A Prades, Viladrau o Gisclareny també van superar els 100 mm. L’efecte d’aquestes precipitacions s’ha deixat sentir a molts embassaments i rius del país, com ara el Ter, el Freser o el Llobregat, que baixaven molt crescuts. Igual a passat amb salts d’aigua que portaven temps secs.

Fins a les 10 del matí de diumenge, més de 40 estacions meteorològics de la xarxa XEMA havíen superat els 100 mm registrats des de dijous. En el cas de l’estació dels Ports, el total era de 423 mm. És la dada més destacada. Els registres superàven els 200 mm a punts del Ripollès, l’Alt Empordà, la Cerdanya o la Garrotxa. Aquests registres encara canviaran durant la part final d’aquest episodi.

A continuació podem veure altres imatges “after rain”.

Les dades de les pluges es poden consultar a la pàgina web de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>