L’AFA us convida a la xerrada “Neurociència i Educació: possibilitats i limitacions”

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’institut Sòl-de-Riu d’Alcanar us convida a la xerrada “Neurociència i Educació: possibilitats i limitacions”, a càrrec de la psicòloga i doctora en neurociències Anna Carballo. La xerrada tindrà lloc el divendres 21 de febrer a les 18:00 h al saló d’actes de l’institut.

El creixent interès per una educació basada en l’evidència científica, així com els recents progressos en el camp de les neurociències sobre els processos d’aprenentatge i memòria, han permès una aproximació entre ambdós camps de coneixement amb la intenció d’oferir una nova visió dels processos d’ensenyament-aprenentatge basada en el funcionament del cervell.

En aquest sentit, els estudis en neurociència cognitiva pretenen proporcionar eines i fonamentació empírica per a què mestres i docents puguin justificar i repensar la seva pràctica pedagògica tenint en compte els diferents factors que intervenen en el funcionament cerebral i en l’aprenentatge. Amb tot, les diferències culturals i metodològiques que existeixen entre ambdós àmbits esdevenen importants barreres d’interacció real i representen limitacions importants que cal considerar.

Anna Carballo Marquez (Barcelona, 1982). Llicenciada en Psicologia i Doctora en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora associada de la Facultat d’Educació i del Grau en Psicologia de la Universitat Internacional de Catalunya. Professora col·laboradora del Grau en Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya. Formadora i investigadora en Neurociències i Educació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>