Les festes Quinquennals

Una promesa amb molta història, Albert Sancho Granell

10

Emocions, sentiments i devoció. Tot això és el que sent el poble d’Alcanar i la seva gent durant 9 dies cada 5 anys des del 1939. Any en què la població canareva va fer la promesa de celebrar les festes quinquennals en honor a la verge del Remei, la seva patrona. Promesa que enguany ha celebrat el seu 75è aniversari.

Aquest any, en la seva 15è edició i primera com a festa d’interès nacional, les festes Quinquennals han tornat a estar carregades de bon ambient, diversió, entusiasme i sobre tot d’amor cap a la verge.

Com no podia ser d’altra manera, hem pogut tornar a veure l’Alcanar més màgic, l’Alcanar de les grans ocasions, i tot gràcies al treball, el compromís i la cooperació de tots els veïns del poble que amb la seva imaginació i creativitat van convertir tots els carrers del poble en vertaderes escenes de conte de fades. Tot i la crisi per la qual tothom estem passant, tant la pròpia gent del poble com la gran quantitat de turistes que s’hi ha acostat han pogut gaudir tant d’unes catifes meravelloses i d’un ornaments que edició rere edició es van fent més imaginatius i dissenyats amb els materials cada cop més originals com d’una atmosfera de familiaritat única i canareva que es carregava de profundes emocions quan la patrona lluia pels engalanats carrers del poble.

Com en la majoria de festes patronals, durant aquests dies, la gent d’Alcanar, també ha pogut gaudir d’un ampli i variat programa de festes amb activitats tant per als més petits com per als més grans. En aquets programa hem pogut trobar des de els típics sopars populars i nits de ball fins a un ampli ventall d’activitats esportives i musicals, entre les quals podem destacar el concert de Sergio Dalma.

En definitiva de l’1 al 13 d’octubre Alcanar ha tornat a estar envoltat pel núvol d’amistat, sacrifici i entreteniment que genera el compliment d’una promesa de 75 anysd’antiguitat, una promesa de denominació d’origen autènticament canareu.

6  5

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>