Amb el Passaport Cultural, fes cultura i millora la nota!

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa aquest curs el “Passaport Cultural“, una iniciativa que premia els alumnes de secundària que participin de manera activa o com a públic en actes culturals.

La proposta neix de la regidoria de Joventut per promocionar el consum de continguts culturals entre els joves del municipi. Els alumnes poden augmentar la seva nota a les matèries lingüístiques si completen un seguit de propostes al llarg del curs acadèmic.

La proposta va adreçada a alumnes de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat i Cicle Formatiu, i té com a incentiu oferir punts per a pujar nota a les matèries lingüístiques, i al mòdul professional de Comunicació Empresarial al cicle.

Es tracta d’una iniciativa de Joventut que vol apropar els joves a la cultura, consisteix en promocionar que participin de manera activa o participant com a espectadors en diferents propostes“, explica l’alcalde del la localitat, Oriol Lozano.

La idea es va gestar durant el curs passat, i per aquest motiu aquest curs 2021-2022 serà el primer en què es posarà en marxa. Per fer-ho, l’Ajuntament ha treballat conjuntament amb els tres centres que ofereixen educació secundària a la localitat, els dos instituts públics, el Ramon Casas i Carbó i el Periquet, i l’escola concertada Marinada.

Els alumnes disposaran d’un carnet amb un disseny exclusiu que ha creat una alumna de Batxillerat Artístic de la localitat, i on hauran de validar cada activitat cultural a la qual assisteixin o participin, fins a completar-ne sis per cada trimestre.

Cada cop que vagin a una activitat se’ls segellarà, i això els acabarà donant un rendiment en la matèria de Literatura Catalana“, explica Lozano.

Aquestes activitats han de ser prèviament validades, de manera que seran aquelles que ofereixi la regidoria a través dels diferents programes que planteja mensualment, les que s’ofereixen en centres com l’espai jove de l’Escorxador, o qualsevol de les que es puguin plantejar a nivell local i obtinguin el corresponent vistiplau.

A més, la proposta integra activitats directes a l’aula, amb intervencions que es basen en la metodologia vivencial per establir un contacte amb els alumnes a través de contes i novel·les gràfiques.

Això és possible gràcies a la participació de dues narradores professionals, Sherezade Bardají i Júlia Baena, que proposen una activitat per apropar l’àmbit literari als joves.

La voluntat és que aquesta proposta es pugui fer extensiva a altres municipis, fet pel qual el reconeixement de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) obre la porta a compartir l’experiència.

La nostra iniciativa es pot implantar en qualsevol altra població, encara no hem establert contacte amb altres localitats però de ben segur que s’hi sumaran“, augura Lozano.

Consulta l’agenda d’activitats: AGENDA PASSAPORT CULTURAL_ oct_des_21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>