Consells: rutina saludable en confinament

Benvolguts pares i alumnes de l’Hipàtia,

Us hem seleccionat un fragment d’un article que ha estat editat originàriament a The Conversation i ens ha semblant molt encertat per aquests dies. Esperem que us sigui d’ajut.

Consells: rutina saludable en confinament

El primer és plantejar-se les següents preguntes: “A quina hora em sento cansat i necessito anar a dormir?” i “Quantes hores necessito dormir per trobar-me bé?”

A partir d’aquí, ens serà senzill planejar el dia:

  1. Tria un horari per anar a dormir i llevar-te. En adults, és recomanable dormir entre 7 i 8 hores al dia. En adolescents de 8 a 10 hores, i en nens de 9 a 11 hores.
  2. Si és possible, tot just llevar-nos, hauríem d’obrir la finestra i deixar-nos acaronar per la llum una estoneta. Posarà en hora el nostre rellotge intern.
  3. Triar un horari més o menys fix per esmorzar, dinar i sopar. Fer tres àpats al dia és important, perquè indica al nostre cos que és de dia i hem d’estar actius.
  4. Planificar menús per a tota la setmana. Ens ajudarà a organitzar la rutina, a reduir l’ansietat i a millorar l’equilibri nutricional. També permetrà tenir una bona llista de la compra, adquirir només el necessari i sortir l’indispensable.
  5. Triar una hora per fer exercici físic, preferentment al matí.
  6. Establir un horari per treballar o per fer els deures.
  7. Dedicar un temps per a nosaltres mateixos i compartir converses amb família i amics. La via online és perfecta.
  8. Desconnectem! Encara que és fàcil estar massa temps davant les pantalles, desconnectem-les, sobretot abans d’anar a dormir. Llegim, dibuixem, cosim…
  9. Cal repetir aquests horaris de dilluns a diumenge. La nostra salut ho agrairà. Ara que som a casa, aprofitem per a establir una rutina saludable que ens estalviï el jet-lag alimentari en el futur.The Conversation

Maria Izquierdo-Pulido és Catedràtica del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia i Maria Fernanda Zeron Rugerio és Investigadora del mateix departament, Universitat de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>