Història

 

En el recinte que actualment està ubicat l’Institut Vall d’Hebron es van fundar dos instituts l’estiu de 1976. La fundació es va viure com un èxit veïnal, perquè es recuperava com a equipament pel barri del recinte que havia ocupat fins feia pocs anys el Patronat Ribas.

portes2014

L’Ajuntament, junt amb el Ministeri d’Educació van dividir l’edifici en les dues ales que ja tenia l’antic Patronat per fer-hi, d’una banda un institut de formació professional, que portaria es va anomenar Patronat Ribas. Al llarg dels anys l’institut va anar creixent fins a tenir fins a cinc famílies professionals: Mecànica, Electricitat i electrònica, Imatge personal, Administratiu i Activitats físiques i esportives.

Seguretat

A l’ala dreta de l’edifici s’hi va fundar el mateix any 1976 un institut de batxillerat, amb el nom Institut Vall d’Hebron. L’Institut es va convertir en un referent del batxillerat a la ciutat. Oferia també batxillerat nocturn i les modalitats de batxillerat artístic plàstic i escènic. L’any 1985 es va decidir reanomenar l’institut com Carles Riba, nom que tenia quan es van unificar els dos centres.

BTX_Artistic

Efectivament, a inicis del curs 2001-2002, coincidint amb la celebració del 25è aniversari dels dos instituts es va iniciar un procés de fusió. En aquell moment, ambdós instituts oferien estudis d’ESO i de batxillerat de les modalitats científica i tecnològica i d’humanitats i ciències socials. El Patronat Ribas tenia, a més, una gran oferta de formació professional (cinc famílies professionals) i el Carles Riba oferia també la modalitat de batxillerat artístic. Durant el procés de fusió es va decidir recuperar el nom d’Institut Vall d’Hebron.

Actualment l’Institut compta amb una variada oferta educativa, recollint el testimoni dels dos centres fusionats. Dóna servei al voltant de 1500 alumnes.