Presentacions dels treballs de síntesi: collita 2013


Les noves tecnologies al servei de la vida quotidiana. Aquest podria ser el títol que resumiria de molts dels treballs de síntesi presentats aquesta setmana a l’institut per part dels alumnes del cicle formatiu d’Informàtica de Grau Superior, DAM. Han estat unes presentacions fantàstiques, molt interessants i ben treballades pels alumnes, aquesta és l’opinió dels professionals que actuaven de jurat avaluador dels treballs, però també el sentir dels assistents no professionals que han estat a les presentacions. 

Els treballs, que han estat realitzats en parelles o de manera individual durant un mes, i com a cloenda havien de ser presentats oralment davant dels companys i professorat, versaven sobre temes diversos i amb l’objectiu principal de demostrar que els alumnes dominaven les eines de programació informàtica.
Podem destacar alguns dels projectes més rellevants, tot i que d’altres també estan molt bé. Joan Carles Cayró ha realitzat una aplicació informàtica per a l’empresa familiar de distribució d’aliments, bé, de fet es tracta d’una web i amb aplicació per a mòbil, amb múltiples aplicacions. Un altre alumne, David Luque, ha creat una aplicació informàtica per a mòbil per a les zones blaves de la seva població, i a partir del seu projecte està previst que en aquesta ciutat es canviïn les clàssiques PDA per la seva aplicació per a mòbil. Jofre Mimó i David Flores també s’han lluït en crear un aplicatiu per una companyia de transport que permetrà amb tota facilitat consultar-ne els horaris per part dels usuaris. Joan Casadellà i Dídac Guillén n’han fet una altra que permet centralitzar les comandes, de manera que de moltes comandes separades en resulti una de grossa que permeti comprar determinats productes a més bon preu. Julià Soler i Ian Magallan han creat un Joc Arcade amb moltes possibilitats d’enganxar i d’agradar els entusiastes dels jocs informàtics. I…
Aquests treballs són una mostra del bon fer de professionals i alumnes del nostre institut, i ara que arribem a final de curs mostren el que saben fer i ensenyen els seus treballs. Els desitgem de tot cor que molt aviat puguin treure’n fruit, però sobretot que puguin créixer i realitzar-se com a bons professionals.


Falcó de notícies