L’Institut Rafael Campalans obté la certificació en PDA Bullying que atorga l’Equip SEER

L’assessorament que ha rebut un grup de professors de l’Institut Rafael Campalans per part de Ramiro Ortegón de l’Equip SEER (Salut i Educació Emocional) ha permès que el nostre centre educatiu obtingués la certificació en PDA Bullying, un reconeixement a les bones pràctiques que es porten a terme en el marc de la Prevenció, Detecció i Actuació davant de l’assetjament entre iguals. També ha permès crear un equip de valoració encarregat de donar resposta a  les diverses situacions d’alerta on la violència desestabilitza la convivència. Aquest equip de valoració, format per dos professors d’orientació educativa, per la representant en el consell escolar en temes de convivència i per la coordinadora pedagògica, dissenya una actuació davant de l’assetjament a partir de la tipificació del cas i de la formulació objectius pedagògics.

Aquesta iniciativa es complementa amb el curs de formació que el professorat de l’Institut  ha rebut sobre  l’abordatge integral del Protocol Bullying i l’acompanyament socioemocional i la mirada d’equip.  L’AMPA, coneixedora d’aquestes activitats formatives, ha volgut sumar esforços en aquesta mateixa direcció programant una xerrada sobre Bullying adreçada a les famílies, el divendres 13 de març a les vuit del vespre a la Sala Fontbernat d’Anglès.

De ben segur que totes aquestes iniciatives permetran que davant d’una situació de risc es pugui donar una resposta integral a l’assetjament entre iguals basada en pràctiques que fomenten el desenvolupament emocional i el benestar.

Per ampliar la informació podeu consular el següent enllaç: https://pdabullying.com/ca/entity/ins-rafael-campalans