Pyirenefp

És un projecte europeu de cooperació transfronterera, dirigit a oferir als joves i a les persones adultes serveis coordinats d’informació i orientació professional en relació a les ofertes de formació professional i de reconeixement de l’experiència laboral existents en l’espai transfronterer entre Espanya i França.

Aquest projecte s’inclou dins del programa de la Unió Europea Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020) i està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Socis: Aragó, Catalunya, País Basc, Navarra, Nova-Aquitania i Occitània

Objectiu general

Establir un entorn, transfronterer i coordinat, que ofereixi serveis d’informació i orientació professional i de formació professional, amb reconeixement mutu i que condueixi a titulacions, que ajudi a les persones a seguir itineraris de formació i qualificació a través de les ofertes formatives existents a l’espai transfronterer.

Objectius específics del projecte PyireneFP

  • Mobilitzar estudiants, formadors i orientadors de formació professional entre els centres, unitats de servei i empreses de la zona transfronterera mitjançant la coordinació de les accions, l’aprenentatge conjunt i el reconeixement mutu de la formació adquirida.
  • Coordinar i oferir ofertes formatives de formació professional compartides entre centres de les regions d’ambdós costats de la frontera.
  • Coordinar i oferir serveis concertats d’informació i orientació professional respecte de les oportunitats de formació i qualificació i de reconeixement i validació de l’experiència laboral existents en la zona transfronterera.

 

Les persones, principalment joves, que viuen en les regions pirenaiques necessiten adquirir la formació professional adequada a les necessitats de l’entorn socioeconòmic per a millorar la seva ocupabilitat. Les zones transfrontereres, per la seva proximitat geogràfica, cultural i de mercat de treball es converteixen en l’espai prioritari per ocupar a la seva població.

PiyreneFP desenvoluparà accions amb la mirada posada en:

Facilitar l’orientació i l’accés als serveis i recursos de formació i qualificació de les regions d’ambdós costats de la frontera. La interrelació dels serveis d’orientació professional, formació i validació i reconeixement de l’experiència laboral prèvia adquirida per les persones pot ser un instrument potent per augmentar i millorar les oportunitats d’ocupació.

Oferir serveis d’informació i orientació professional, tenint en compte els recursos i serveis existents a la zona transfronterera, per a què els joves puguin escollir aquelles ofertes de formació o reconeixement de l’experiència que més s’adeqüi a les seves necessitats.

Millorar la qualificació dels alumnes de formació professional, a través de la mobilitat transfronterera, possibilitant que:

  • cursin formació professional reconeguda mútuament pels centres d’origen i de destí.
  • adquireixin aprenentatges en les empreses transfrontereres amb valor curricular.