Benvinguts al curs 2020-21

 

 

Benvolgudes famílies, 

Us volem donar la benvinguda al curs 2020-21 i desitjar-vos que estigueu bé en aquests moments difícils i incerts que ens ha tocat viure.

L’inici del proper curs té unes característiques extraordinàries a causa de la pandèmia per la COVID-19. Ara més que mai, l’escola té un paper fonamental, perquè ha de garantir el dret a l’educació dels nostres infants i joves i ha de mantenir la seva funció de socialització i de formació en qualitat i equitat de milers d’estudiants. El nostre objectiu és preservar l’accés a l’educació i alhora protegir i tenir cura de la salut de tothom. 

Aquest any no podrem realitzar les reunions presencials de presentació del curs amb l’Equip Directiu i els tutors/es tal com fèiem tots els anys, de manera que les realitzarem de forma telemàtica. Rebreu un correu mail del corresponent tutor/a on se us donarà tota la informació necessària per a poder assistir a la videoconfèrencia de presentació.

Us demanem tota la col·laboració i comprensió en aquesta etapa que s’obre plena d’expectatives, reptes i preguntes. Sabem que serem i sereu una peça clau a l’hora de fer pedagogia necessària pel que fa a  les mesures sanitàries: la higiene de mans, la mascareta, la distància de seguretat així com la importància de mantenir la socialització dins el grup estable també fora del centre. No serà un curs fàcil, però entre tots i totes farem possible que el curs avanci i s’acompleixin tots els objectius educatius i pedagògics.

Què heu de tenir en compte a diari abans d’accedir al centre educatiu?

Cap persona podrà accedir al centre amb una temperatura superior als 37,5º ni haver reduït la temperatura amb antitèrmics. 

L’alumnat ha d’entrar amb la seva mascareta ben posada.

No s’hi pot entrar amb cap d’aquests símptomes: 

 1. Febre o febrícula 
 2. Tos 
 3. Dificultat per a respirar 
 4. Mal de coll 
 5. Alteració del gust o de l’olfacte 
 6. Vòmits o diarrees 
 7. Mal de cap 
 8. Malestar Calfreds Dolor muscular 

A MÉS, CAP PERSONA POT ACCEDIR-HI SI:

 • Està en aïllament per ser positiu de COVID-19.
 • Està en espera del resultat d’una PCR o una altra prova de diagnòstic de COVID-19.
 • Conviu amb una persona diagnosticada de COVID-19.
 • Està en aïllament preventiu per ser contacte estret d’un positiu per COVID-19.

Quines són les mesures de prevenció a les classes per minimitzar els contagis?

A partir de secundària la mascareta és obligatòria per a tot l’alumnat en tot el recinte escolar. S’haurà de dur posada de casa i en bon estat. Només es poden manipular amb les mans les gomes (per treure-la i posar-la). Cada nen haurà de portar una bossa de paper o plàstic per desar-la en cas que sigui necessari

Cada classe té la consideració de “grup estable de convivència” i, per tant, els seus membres poden relacionar-s’hi sense limitacions  tot i que sempre hauran de dur mascareta.

El contacte entre altres grups/classes es veurà limitat i s’haurà de fer respectant les mesures de seguretat (mascareta i distància), que s’hauran de mantenir en els passadissos, patis i altres espais comuns.

A més es reforçarà la neteja, ventilació i desinfecció del centre, dels espais comuns i cal garantir l’accés a gel hidroalcohòlic i/o sabons allà on sigui necessari. 

També s’aportarà tot el material gràfic i cartells per senyalitzar espais i fer recomanacions d’higiene i seguretat. 

Recomanacions a tenir en compte

 • Portar al centre una ampolla d’ús individual amb aigua de casa.
 • Higiene de mans freqüent.
 • Evitar el contacte estret sense protecció (mascareta o distància de seguretat) amb persones que no formen part del grup estable de convivència tant del centre educatiu com de l’entorn familiar. Per exemple, a les sales comunes i reunions entre docents, s’haurà de fer sempre la mascareta i respectar la distància.
 • Evitar el contacte amb estris i objectes de persones externes als grups de convivència estable sense mesures d’higiene (mans netes i desinfecció).

És possible que s’hagi d’aturar l’activitat presencial?

En funció de la situació del centre educatiu i l’estat de la pandèmia l’autoritat sanitària, en coordinació amb l’autoritat educativa, prendrà les mesures i les decisions que corresponguin i que seran resultat de la valoració sobre el terreny a cada centre.

En cas que s’hagi d’aturar l’activitat de forma presencial, la formació es continuarà fent via no presencial, tot garantint la continuïtat del curs escolar.

Alumnes amb malalties cròniques o d’elevada complexitat

Caldrà valorar cas per cas amb la família o tutor/a i l’equip pediàtric les implicacions a l’hora de reprendre l’educació presencial.

En cas que no es pugui fer activitat de forma presencial, la formació es continuarà fent, de manera personalitzada, per via no presencial, garantint la continuïtat del curs escolar.

Canals de comunicació entre /Salut i la comunitat educativa

Us convidem a apuntar-vos als canals de comunicació que hem establert així com a La Meva Salut on, a través de l’eConsulta podreu contactar amb el vostre equip sanitari d’atenció primària.   

Primer dia de classe (Presentació)

El primer dia de classe és el dilluns 14 de setembre i cal que l’alumnat dugui una llibreta i l’estoig. Al centre es repartirà l’agenda de l’AMPA a l’alumnat que en sigui soci.

Les entrades i sortides del centre es realitzaran durant tot el curs per accessos separats. La presentació es realitzarà amb el tutor/a respectiu d’acord amb el següent horari: 

 • 8:10: 1r ESO : Accés pel pati 2a planta
 • 8:40: 2n ESO.  Accés pel pati de la 1a planta
 • 9:10: 3r ESO. Accés pel pati de la planta baixa
 • 9:40: 4t ESO i 1r d’IFE. Accés pel pati de l’entrada al centre
 • 10:10: 1r de BAT i 1r de CFGM Accés pel carrer Molls de l’Estació, pel costat del Centre de Recursos (antiga sala de mediació)
 • 11:40  2n de BAT i 2n de CFGM  Accés pel carrer Molls de l’Estació, pel costat del Centre de Recursos (antiga sala de mediació)  
 • 12:40: finalització classes i sortida de busos escolars 

En breu rebreu un mail del tutor/a del vostre fill/a informant-vos del grup (A, B, C, D, E, F) al qual pertany el vostre fill/a. A continuació podeu consultar les zones d’accés a l’edifici. En el cas de l’alumnat d’ESO, aquestes zones seran d’espera i el professor/a recollirà al grup classe cada vegada que s’hagi d’accedir a l’edifici. Els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius entraran a l’edifici directament, per la porta lateral contigua al Centre de Recursos de l’Alt Camp.

Pel que fa a l’alumnat d’ESO, durant tot el curs, el professorat acompanyarà el seu grup d’alumnes tant en les entrades com en les sortides del centre, de manera que l’alumnat sempre estarà controlat, o bé en la seva aula, o durant els trajectes per dins de l’edifici. Pel que fa al temps d’esbarjo, tot l’alumnat es situarà en zones diferenciades del pati en funció del nivell educatiu corresponent, i serà vetllat en tot moment pel professorat de guàrdia de pati.

El nostre centre ha redactat un Pla d’Obertura de Centre (POC) que es presentarà per a la seva aprovació al Consell Escolar la propera setmana. Un cop validat pel Consell i la Inspecció es publicarà a la web del centre.

Si teniu qualsevol pregunta, no dubteu a fer-nos-la arribar a través del vostre professor tutor/a o fent-nos un mail al correu del centre e3004608@xtec.cat, i mirarem de donar-vos resposta quan abans.

Salutacions cordials,

 

Andreu Dexeus

Director