Tria i participa en una de les 4 xerrades en streaming que posem a la teva disposició

L’11 de febrer és el Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència i des de #100tífiques 2024 s’han posant en marxa unes conferències en línia a les quals podeu accedir des d’aquest article mateix:

Les #100tífiques són una comunitat de més de 700 voluntàries que, des de fa cinc anys, visiten més de 800 centres escolars de tot el país.
Avui, 7 de febrer, avançant els actes del Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència (que se celebrarà l’11 de febrer) i de forma simultània, aquestes #100tífiques, procedents de centres públics i d’empreses privades, compartiran la seva experiència vital, la seva carrera professional i la seva trajectòria, perquè nois i noies sàpiguen que, en el futur, poden arribar a ser el que vulguin.

Us podeu connectar avui, dimecres dia 7, a partir de les 9 h del matí, a les xerrades que oferirem en streaming, o el 14 de febrer. Consulteu la graella següent:

7 de febrer
9.00 h
La dona i la indústria farmacèutica  María Luz Rodríguez 
7 de febrer
9.45 h
Todas podemos ser 100tíficas  Elena Díaz
7 de febrer
10.45 h
Mi viaje hasta la ingeniería  Cintia Pérez
14 de febrer
12.15 h
Ciència dins i fora del laboratori: un viatge pel micromón cel·lular  Silvia Benito

L’alumnat i el professorat de Ciències i Tecnologia de 2n BAT de l’Institut Llavaneres ens connectarem en directe el proper divendres amb l’INSTITUT DE CIÈNCIES FOTÒNIQUES (ICFO) per participar en l’activitat Fotònica en 5 minuts! organitzada en el marc del Women in Science Month de l’ICFO, per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, on descobrirem el món de la fotònica a través de 4 especialistes de l’ICFO:

  • Diana Méndez Avalos, graduada en Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Mèxic i que va obtenir el Màster en Ciències i Tecnologies Quàntiques a la Universitat de Barcelona. Actualment és estudiant de doctorat a l’ICFO, al grup de Física Atòmica i Òptica Quàntica. El seu treball se centra en el desenvolupament de sensors atòmics, especialment en la Magnetometria amb Àtoms calents.
  • Mariona Dalmases és química, amb un màster en Química de Materials Aplicats i un doctorat en Nanociències. Actualment és investigadora post-doctoral al grup de Nanomaterials Optoelectrònics Funcionals a l’ICFO. El seu treball se centra en el desenvolupament de síntesi de diferents materials semiconductors nanoestructurats (punts quàntics) per aplicar-los al camp de l’optoelectrònica.
  • Marta Zanoletti es va doctorar en física al Politecnico di Milano l’any 2019 i actualment és investigadora post-doctoral del grup d‘Òptica Mèdica a l’ICFO. La seva activitat investigadora se centra a dissenyar, desenvolupar i caracteritzar dispositius mèdics òptics difusos híbrids, que s’utilitzen amb èxit en entorns difícils com les cures intensives.
  • Lucía Castillo García és una física amb formació en instrumentació per a experiments de física de partícules d’alta energia i va obtenir el seu doctorat en Física a l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne, a Suïssa. Recentment s’ha incorporat a l’equip de divulgació d’ICFO i està coordinant les activitats educatives d’ICFO per inspirar els joves estudiants en el camp de la fotònica.

Les conferenciants explicaran per què la fotònica és important per a la seva investigació i la societat. Cada ponent tindrà 5 minuts per donar la seva xerrada de forma entretinguda i entenedora.

Mònica Sans Ramos
Professora de l’Institut LLavaneres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>