Conferència matemàtica dins la Setmana de la Ciència

El passat 7 de novembre els nostres alumnes de 4t d’ESO van assistir, dins del marc de la setmana de la ciència 2018, a la conferencia “Les millors anècdotes de la història de les matemàtiques”. 

La conferència va tenir lloc a l’institut Josep Lluís Sert de Castelldefels i va ser impartida pel catedràtic matemàtic Claudi Alsina, escriptor i gran divulgador d’aquesta ciència.  

En Claudi Alsina ha explicat curiositats relacionades amb diferents matemàtics de tots els temps. Ha nombrat entre d’altres a Pitàgores, tot i ser famós pel seu teorema, probablement aquest no fos seu, Juli Cesar com a precursor de la Teoria dels secrets, Robert Recorde com a introductor de símbol =, Lluís Santaló com a millor matemàtic del segle XX, …

Ha comentat el motiu pel què els premis Nobel no tenen una categoria per a les matemàtiques. Les males llengües expliquen que la dona d’Alfred Nobel li va ser infidel amb un matemàtic, i que per aquesta raó va decidir ignorar a aquesta disciplina en els seus famosos premis.

Per finalitzar ha contat diferents exemples d’errors matemàtics relacionats que podem trobar, com per exemple frases publicitàries, construccions amb pendents impossibles, etc. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>