Prova de sirenes

 

ACFrOgA2Xy7win_lFb6oCRli4DjPv4t1REeFT7b2tDELdSEq1pJE0JfyEVxlBGM9D44JdsZQ3GZJjqlCaA6z_2m-qSAo8mP5CKh3PuBv5p65ganPjIlbTFsE6U3tA94=

La Direcció General de Protecció Civil realitza cada any dues proves de sirenes d’avís a la població per risc químic. Aquestes sirenes estan instal·lades als municipis on, en cas que es produís un accident químic en un establiment industrial, la població podria ser afectada.

La primera prova de sirenes d’enguany es realitzarà el DIVENDRES 21 D’ABRIL. L’objectiu és familiaritzar la població amb els sons d’avís.

Horari: 12.00h Activació en alerta de les sirenes; 12.10h Activació de les sirenes en fi d’alerta.

Disposeu d’un vídeo que explica els consells d’autoprotecció en cas de risc químic. El trobeu conjuntament amb el material informatiu específic per als centres educatius a la pàgina de consells: http://interior.gencat.cat/riscquimic.

Us recordem també que es tracta d’un simulacre, no d’una situació real, per això cal tenir en compte el següent:

  • En funció de l’àrea on es trobi el vostre centre, podria ser que no sentíssiu les sirenes, però és convenient que conegueu aquesta actuació que es fa en el terme municipal on esteu ubicats.

En una situació d’emergència real: en cas d’un perill que us pugués afectar, seríeu avisats pels responsables de protecció civil del vostre municipi o per qualsevol altra autoritat que participés en l’emergència.

  • Les sirenes estan fetes per ser sentides des de l’exterior, ja que és la gent que es troba a l’exterior la que està en perill. Com que es tracta d’un simulacre només sonaran una vegada a cada municipi (a l’inici i al final de l’alerta).

En una situació d’emergència real: en funció de la durada de l’emergència, les sirenes es farien sonar diverses vegades per alertar a aquelles persones que no les haguessin sentit i avisar-los per tal que es confinessin.

Igualment, durant la prova, podeu fer el seguiment de cada activació de les sirenes a través del twitter de la Direcció General de Protecció Civil: @emergenciescat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>