Tecnologia: Visibilitzem la dona

Amb motiu del dia de la dona, els alumnes de 4t d’ESO en l’optativa de Tecnologia han dissenyat jocs de taula i apps amb l’objectiu de visibilitzar la figura de la dona. Per fer-ho hem aplicat la metodologia Design Thinking.

El Design Thinking ens proposa que ens connectem amb el nostre jo més curiós, aquell que es planteja per què les coses són com són o per què les fem tal i com les fem. Ens anima a no ignorar el que és evident i sortir a explorar el món.

Es divideix en 5 fases:

  1. Empatitzar: La nostra exploració caldrà dirigir-la en dues direccions: D’una banda, volem comprendre molt bé l’entorn en el què volem actuar i buscar inspiració en d’altres ambients. De l’altra necessitem també comprendre a les persones involucrades.
  2. Definir: En equip, triem un problema al qual vulem fer front, el definim com un repte i comencem a fraccionar-lo identificant els principals grups d’interès i la comprensió d’aquests.
  3. Idear: És el moment de generar idees en equip, avaluar les idees i decidir sobre un o dos conceptes a desenvolupar.
  4. Prototipar: En aquesta fase, femun prototip de la nostra idea per provar-la i desenvolupar-la a partir dels comentaris dels nostres companys. L’enfocament és fer un prototip que sigui valuós i desitjable.
  5. Compartir: Exposarem el nostre prototip a la resta de companys de la classe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>