La pressió atmosfèrica existeix!

El dimarts 26 febrer els alumnes de l’optativa de 4t d’ESO “Física i Química” van anar a un taller al Cosmocaixa de Barcelona que, sota el títol “Pressió Atmosfèrica”, pretenia que prenguessin consciència de l’existència de la pressió atmosfèrica.

Sovint ens oblidem que estem immersos en una capa de gasos, l’atmosfera, responsable de molts fenòmens quotidians, com ara els meteorològics. Entre altres coses, vam veure com es pot fer entrar un ou dur en un matràs “Erlenmeyer” sense tocar-lo i vam comprovar la bufera d’en Martí a l’hora d’intentar treure’l.

També vam aprendre a inflar un globus sense bufar, aconseguint fer el buit en un recipient. La Martina va comprovar com els faquirs aprofiten també la física en algun dels seus números, per meravellar al seu públic sense en realitat fer-se mal.

A més, vam aprofitar per visitar l’exposició que hi ha per celebrar els 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna. En definitiva, sembla que l’objectiu es va aconseguir: passar un bon matí i aprendre en un entorn diferent.

Per veure’n el reportatge gràfic, podeu clicar sobre la fotografia o AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>